Uniunea Baptista din Ucraina are o noua conducere

Pe 12-13 iunie în biserica ”Casa Evangheliei”, or. Kiev, a avut loc cel de-al XXVII-lea Congres al Uniunii Bisericilor Crestine Evanghelice Baptiste. La forum au participat circa 450 delegati din toate regiunile Ucrainei.

Ex-episcopul Uniunii BCEB din Ucraina, Veaceslav Nesteruc, care a condus Uniunea în ultimii 10 ani a prezentat raportul privind lucrarea frătietătii, iar în cea de-a doua parte delegatii au trecut la alegerea noii conduceri.

În rezultatul votului unanim în fruntea Uniunii Baptiste din Ucraina a fost ales Valeriu Antociuc, care până atunci a slujit în calitate de prim-vicepreședinte al Uniunii. Igor Bandura din Odesa a fost ales prim – vicenpreședinte, care în ultimii 5 ani a coordonat Departamentul Internațional. Delegații congresului de asemenea, au aprobat adjuncții Uniunii, care vor răspunde de slujirea la nivel de regiuni: Veaceslav Nesteruc, Nicolai Romaniuc, Vasile Oliinic Șemcișin și Sergei Moroz.

 

În cadrul Congresului delegatii au adoptat Rezoluția „Duceti-vă si vestiti Evanghelia”.

Uniunea Bisericilor creștine evanghelice Baptiste din Ucraina la etapa actuală este una dintre cele mai mari comunități din Europa. Din componența acesteia fac parte 25 de comunități regionale ale bisericilor CEB, conduse de pastorii responsabili. Numărul total al bisericilor și grupurilor este mai bine de 2500, iar numărul credincioșilor întrece 120 mii de persoane.

 

Sursa: http://baptist.org.md/ro/?p=5912