Strajerii

Strajerii strajerilor – Daniel Branzei

Ca purtatori de cuvant ai romanilor baptisti din Romania si USA, am avut un dialog cu Otniel Bunaciu, presedintele Uniunii de la Bucuresti. Am recunoscut impreuna atacul asupra bisericilor venit din directia “strajerilor”(aici) si ne-am rugat ca Dumnezeu sa ne foloseasca, in nevrednicia noastra, pentru clarificarea invataturilor de credinta aflate in discutie. Ei o vor face in Romania, noi o vom face, la vremea potrivita, in America.

Pentru ca n-am libertatea de a va reda tot dialogul, va redau numai o parte din propunerea mea:

“In ce priveste pozitia (noastra) fata  de aceasta grupare, da-mi voie sa-ti sugerez un punct de plecare comun. Ei (strajerii) fac mare caz de Ioan 14:12, facandu-se ca nu mai exista si Ioan 14:13-14

Diferenta este ca ei se pretind imputernicitii care fac, iar noi ne recunaostem neputinciosii prin care lucreaza El. Cu alte cuvinte, nu noi prin Duhul, ci Christos prin noi.

Aceasta este diferenta dintre erezie si ucenicie. Daca facem o lamurire, hai sa o facem sub tema: “Noi prin Duhul, sau Christos prin noi?”

Ereticii sunt singuri cu Duhul. Noi suntem in Christos, prin Duhul. Christos ne insufleteste, Christos ne foloseste, Christos se proslaveste prin noi si prin faptele noastre. Ca madulare, apartinem de un Cap ceresc, care lucreaza in toti, asa cum El voieste.

12 Adevarat, adevarat, va spun, ca cine crede în Mine, va face si el lucrarile pe cari le fac Eu; ba înca va face altele si mai mari decît acestea; pentruca Eu ma duc la Tatal: 13 si ori ce veti cere în Numele Meu, voi face, pentruca Tatal sa fie proslavit în Fiul.  14 Daca veti cere ceva în Numele Meu, voi face.    – Ioan 14:13-14

M-as bucura ca, in aceste clipe tulburi, sa fim cei folositi de Dumnezeu pentru clarificarea credintei, date sfintilor o data pentru totdeauna.”

Hai sa ne rugam impreuna pentru cei care, mici sau mari, s-au lasat prada acestui “vant de invatatura”. A venit vremea ca pastorii sa stea, noaptea, imprejurul turmei lor.  Ei vor auzi glasul care le va zice: “Nu va temeti, caci va aduc o veste buna …”

Vino, Doamne Isuse!

Fascinatia ofertei strajerilor falsi consta si in oferta ei luciferica: sa fim niste „isusi“ in miniatura. „El a fost om simplu, dar a avut Duhul Sfant“, spun ei. „Aceasta o putem face si noi. Ba înca putem face chiar lucrari mai mari decât a facut El“

Astfel de oameni neaga unicitatea lui Christos. El nu a facut minuni doar pentru ca a avut Duhul Sfânt, ci pentru ca a fost si este unicul Fiu al lui Dumnezeu, necreat, etern si de o natura cu Tatal.

Gafa aceasta luciferica produce detasarea de Christos pe care am observat-o cu toti (El nu mai este pomenit în serviciile lor). La fel de mortale consecinte sunt si neglijarea pocaintei si a sfinteniei umile in „unirea cu Christos“. Inlocuirea lor cu „eliberarea de duhuri specializate in diferite pacate“ ii scuteste pe acesti smecheri de responsabilitatea vinovatiei personale pentru trairea in poftele firii pamantesti. Acum cativa ani, Jimmy Swagart a fost „eliberat“ de Oral Roberts de un duh de curvie (printr-o convorbire telefonica!) si s-a urcat la amvon ca un om nou, mai calificat prin „experienta“ lui sa dea lectii celorlalti sfinti din biserica crestina.

Dumnezeu este pe tron, Isus Christos este asezat la dreapta Lui, Duhul face lucrarea lui pe pamânt. Nazdravaniile noastre nu-i pot face nici un rau lui Dumnezeu. ne putem doar pacali singuri si ar fi … pacat.

Pe de alta parte, mantuirea din veacul de acum nu este colectiva, cu neamul, cu denominatia, cu guparea sau cu miscarea. Ea se primeste individual si se traieste individual, chiar daca umblarea si marturia noastra se fac in colectiv. „Fiecare deci sa se cerceteze pe sine însusi“ si „feriti-va chiar si de ce se pare rau“.

Articol realizat de Daniel Branzei. Sursa barzilaiendan.wordpress.com