Daruieste o carte pentru tinerii din Republica Moldova

Daruieste o carte pentru tinerii din Republica Moldova

In Moldova exista multe nevoi, dar din perspectiva mea nevoia cea mai mare pentru aceasta generatie este de a invata sa citeasca si sa gandeasca independent, doar in acest mod vor reusi sa-si dezvolte un simt fin al discernamantului si sa se  poata integra valorile biblice in viata lor de fiecare zi. De un an si patru luni, de cand m-am intors acasa sa fac misiune, am fost intrebata de catre diferiti tineri daca am ceva carti bune pe care le pot imprumuta sa le citeasca, din mica mea biblioteca personala (mai putin de 10 carti in romana pe care le am acasa), a carei tematica este legata de misiune a inceput sa fie data catre altii. Mama unui tanar a venit sa-mi multumeasca pentru cartea “Ucenicie drum fara intoarcere”, de George Verwer, pe care am imprumutat-o fiului ei si pe care a citit-o si ea, si atat el cat si ea mi-au afirmat ca este cea mai buna carte crestina pe care au citit-o vreodata.

Intr-o duminica am vazut pe una dintre tinere citind o carte despre relatii de prietenie, nu am retinut autorul din pacate, o alta tanara care statea langa ea a rugat-o sa i-o dea sa se uite si a inceput sa citeasca, si a fost asa de captata de tema incat a rugat-o sa i-o lase pentru o seara, dar din pacate cartea era a unchiului acelei domnisoare si trebuia sa o inapoieze a doua zi – m-am gandit atunci ce mult ar ajuta o biblioteca cu carti bune pentru tinerii din judetul Cahul. Desi majoritatea au internet, totusi interesul pentru lectura nu s-a pierdut – si moldovenii iubesc povestirile, traiesc povestirile si povestile si invata din ele, de ce sa nu-i binecuvantam atunci pe limba lor? m-am gandit.

In judetul Cahul nu exista o biblioteca sau librarie crestina. Bisericile evanghelice fiecare dispun de o mica biblioteca, dar nu este adresata in special tinerilor. Cu parere de rau, nu avem nicio revista crestina in romana adresata tinerilor crestini – de aceea as vrea sa fac un apel la toti fratii mei romani care au pe inima Moldova.

Ati dori sa investiti in viata unui tinar din Moldova, donand o carte care v-a marcat pe dumneavoastra personal, si ati recomanda-o cu toata inima altor tineri?

Nu dorim sa acceptam carti cu continut ieftin sau de care oamenii vor sa se debaraseze de ele, acelora  le pot da la foc, noi vrem carti care sa fie ca si o dinamita pentru mintea si inima tinerilor din Moldova.

Pot fi crestine sau laice ( in special literatura clasica), tematica poate fi de la relatii de prietenie, misiune, biografii, romane/beletristica, poezii viata de familie, dezvoltare personala, studiu biblic, devotionale/meditatii biblice, sociologie/consiliere, cresterea copiilor, literatura pentru copii/scoala duminicala, afaceri, leadership, ucenicie/evanghelizare, etc.

Autori pe care tin neaparat sa-i avem in biblioteca noastra din Cahul: Max Lucado, Philip Yancey, Loren Cunningham, Francis Shaeffer, S.C. Lewis, Richard Wurmbrand, Darrow Miller, Traian Dorz, Costache Ioanid, Iosif Ton, Cristian Barbosu si altii.

Marta Dunas,
TPM Moldova

Pentru cei din Romania, va rugam sa trimiteti cartiile la adresa:

Daca trimiteti prin posta adresa e:

TPM Medias (Viorel Pop)
OP 1, CP 62
Cod postal  551200
jud. Sibiu

Daca trimiteti prin curier folositi adresa:

TPM Medias (Viorel Pop)
Angarul de Jos, nr 28
Medias, jud Sibiu

Pentru detalii ne puteti contacta pe e-mail sau la tel. 0765425988