Cconferinta Parteneri In Misiune 2010

Conferinta „Parteneri In Misiune” 2010

Impreuna pentru o miscare de misiune

Sfarsitul anului 2009 a marcat un moment de rascruce in istoria Romaniei. Cei douazeci de ani scursi de la redobandirea libertatii din lanturile comunismului au prilejuit momente de largi dezbateri si evaluari in societatea romaneasca. Totodata, Biserica lui Hristos a cunoscut o dezvoltare aparte in aceasta perioada. Se cuvine sa celebram ceea ce a facut Dumnezeu si sa-I aducem multumire.

Traim vremurile unui seceris vast, iar astazi, in toata lumea, vin la Hristos mai multi oameni decat in orice alta perioada din istorie. Nici Romania nu face exceptie. Cu toate acestea, secerisul ramane mare in Romania si pretutindeni. Sunt multe nevoi in societatea romaneasca si in lume, carora Biserica trebuie sa le gaseasca un raspuns.

Spre exemplu:

  • doua treimi dintre romani traiesc in judete unde prezenta evanghelica este sub 2%;
  • doua treimi din populatia lumii nu este crestina;
  • 28% dintre romani traiesc in orase sau sate care nu au nicio biserica evanghelica;
  • 28% din populatia lumii nu are acces la Evanghelie – nu exista crestini, nu exista biserici, nu exista misionari

Este momentul potrivit sa evaluam unde ne aflam si sa chibzuim ce anume ar trebui sa faca trupul lui Hristos din Romania in urmatorii ani pentru a indeplini mandatul misionar dat de Domnul Isus Hristos.

Scopul conferintei

Colaborarea stransa a tuturor resurselor evanghelice pentru dezvoltarea unei miscari nationale de misiune care sa se concretizeze prin plantarea de noi biserici in Romania si prin trimiterea de misionari romani in misiune externa.

Cine ?

Ni se vor alatura vorbitori internationali dar si lideri marcanti din mediul evanghelic autohton. Dintre vorbitori fac parte David Ruiz (Director asociat in Comisia de Misiune a Aliantei Evanghelice Mondiale), Ngwiya Mnkandla (directorul organizatiei DAWN Ministries Africa), Alejandro Rodriguez (director Tineri Pentru Misiune [YWAM] Argentina), Petru Lascau (pastorul Bisericii ELIM din Phoenix, Arizona si autor al mai multor carti)

Program

Conferinta va contine prelegeri in plen, ateliere de lucru si seminarii relevante pentru tema in discutie: dezvoltarea unei miscari nationale de misiune.

Inscriere

Pentru detalii complete privind taxele si conditiile de inscriere, dar si pentru detalii complete privind programul conferintei, va rugam sa ne vizitati la adresa www.pimromania.ro.

Ce spun altii

O miscare nationala de misiune trebuie sa fie obiectivul fiecarei biserici si organizatii crestine din Romania. Un scop comun cere eforturi comune. Este ceea ce incearca sa realizeze PIM si bisericile evanghelice.” (Pavel Chiritescu, vicepresedinte al Bisericii Crestine dupa Evanghelie din Romania si responsabil in Comisia de misiune a cultului.)

„Asteptarile la o asemenea conferinta sunt multiple. Personal, am cel putin doua: o evaluare a lucrarii de misiune si un imbold pentru ceea ce urmeaza.” (Ioan Moldovan, vicepresedinte al Cultului Crestin Penticostal)

„Fiindca Dumnezeu doreste mantuirea tuturor oamenilor, Programul National de evanghelizare si de plantare de noi biserici promovat de PIM, este o buna strategie care ar trebui sustinuta si aplicata de fiecare Biserica si organizatie crestina, pentru a castiga generatia in care traim pentru Cristos.” (Pastor Dan Boingeanu – Biserica Crestina Baptista „Maranatha” Suceava)

>> Pentru alte detalii, vizitati site-ul oficial www.pimromania.ro

Membrii „Parteneri In Misiune”