De ce referendum?

Referendumul este expresia pură a democrației. Acesta are scopul de clarificare în art. 48 din Constituţia României a CĂSĂTORIEI ca fiind uniunea liber consimţită între UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE.

1. Nu este necesară clarificarea cuvântului „soți” din Constituție – FALS.

Termenul actual de „soți” din art. 48 Constituție, nu stabilește clar nici numărul nici sexul soților. De exemplu, pot fi considerați soți 3 bărbați. De aceea trebuie înlocuit termenul de „soți” cu „un bărbat și o femeie”.


2. Referendumul urmărește redefinirea familiei – FALS.

Art. 26 din Constituție ocrotește viața de familie. Acest articol rămâne neschimbat. Ceea ce se schimbă este art. 48 din Constituție, mai precis, definiția căsătoriei.

Corectat: Așadar Referendumul nu este despre familie ci este despre căsătorie.

 

3. Referendumul afectează familia monoparentală lăsând-o în afara legii – FALS.

Mămicile cu copii din afara casatoriei/ divorțate/ văduve/ separate sau bunicii cu copii sau orfanii au fost și vor fi în continuare ocrotiți de Constituție prin art. 26, pentru că formează o familie. Referendumul este pentru art. 48, mai precis definiția căsătoriei.

 

4. Referendumul discriminează/ încalcă drepturile altor minoritati – FALS.

Nu există în nici o lege internațională sau românească un drept de căsătorie între un bărbat și un bărbat. Acest drept este numai pentru un bărbat și o femeie. De aceea, Referendumul este perfect legal, nu discriminează și nu încalcă nici un drept pentru că acest drept nu există. Nicăieri.

 

5. Nu e necesar acest Referendum pentru că există deja definiția căsătoriei în Codul Civil – FALS.

Codul Civil e o lege organică, ce se poate modifica în Parlament, în 2 ore, în funcție de presiuni, interese, situații de moment. Constituția e deasupra Codul Civil și se schimbă deosebit de greu. De aceea e nevoie să protejăm definiția căsătoriei din Codul Civil și să o copiem în Constituție.

 

6. Căsătoriile între un bărbat și un bărbat nu ne afectează cu nimic – FALS.

Prin căsătorie, vor avea dreptul sa adopte copii. Mai mult, copiii vor învăța din manuale că e normal să ai 2 tați ceea ce deja se întâmplă (vezi foto). Se vor modifica filmele, desenele animate, reclamele, emisiunile, dezbaterile. Se va înăspri legea și va dispărea libertate de exprimare și libertatea religioasă. Oricine va putea fi acuzat de discriminare, homofobie, intoleranță, instigare la ură. Se vor plăti amenzi, se va merge la închisoare.

 

7.  Referendumul este scump – FALS.

El este expresia democratică a 3.000.000 de români. El este mai ieftin decat suma de bani alocată pentru un singur an din cei 4 ani planificati pentru reeducarea ideologică a printilor din România. Dacă acest Referendum nu va trece, statul român va plăti 70.000.000 EUR/ an pentru reeducarea părinților cu ideologia de gen, statul va plăti operații de schimbare de sex am scos transexualilor statul va plăti tratamente nominale de schimbare a genului  și statul plătește deja manuale școalare care promovează familia dintre un bărbat și un bărbat. La care se adaugă costurile pentru implementarea modificărilor legislative cu scop represiv.

 

8. A mai fost un Referendum și tot degeaba, nu s-a întâmplat nimic – FALS.

Acel Referendum a fost o Consultare populară cu caracter consultativ. Parlamentul trebuia să voteze legea ca parlamentarii să își reducă numărul la 300. Pe când acest Referendum este decizional. Adică revizuirea definitiei casatoriei ca fiind intre un barbat si o femeie a fost adoptată deja de Parlament, iar prin acest referendum este confirmată de societate.

 

9. Referendumul este a lui Dragnea sau al PSD – FALS.

Inițiativa celor 3.000.000 de românia a traversat 4 Guverne: în 2015 am scos Ponta Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă. Este exclus ca Referendumul să fie a lui Dragnea. Este al cetățenilor români care au semnat pentru revizuire. Organizatorul Referendumului este Guvernul nu PSD. După o astfel de logică și alegerile de la anul sunt ale partidului care e majoritar la guvernare

 

10.  Întrebarea de pe buletinul de vot e manipulatoare, se urmărește votarea unor legi ascunse – FALS.

Art. 7 din Legea 3/2000 prevede în mod expres – de acum 18 ani, în mod STANDARD pentru orice referendum – : cetătenii au dreptul să răspundă cu da sau nu la întrebarea “sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?”. Legea de revizuire a art. 48 a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial. Nu poate exista suspiciunea că întrebarea se referă la altceva decât legea de revizuire așa cum a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial. Deci e absolut legală și corectă întrebarea.