Atac “brutal si fara sens” in Pakistan

Atac „brutal si fara sens” in Pakistan

World Vision deplange astazi moartea brutala, fara sens, a sase dintre angajatii sai din districtul Mansehra din Pakistan, in urma unui atac armat neprovocat.

Organizatia umanitara internationala confirma rapoartele potrivit carora persoane inarmate au intrat in incinta sediului sau, au aruncat grenade, au deschis focul asupra angajatilor care se aflau in birou, dupa care au parasit sediul, nu inainte de a detona o bomba artizanala. Sediul organizatiei este localizat la 65 de km nord de orasul Mansehra.

In afara de cei ucisi, alti 8 angajati au fost raniti, fiind spitalizati. Patru dintre acestia au fost deja externati, iar ceilalti patru au ramas in spital, aflandu-se in stare critica, dar stabila.

Inaintea acestui atac nu s-a primit nicio scrisoare de amenintare. Activitatea de dezvoltare si de interventie in situatie de urgenta din Pakistan este coordonata de cetateni pakistanezi. Liderii locali au condamnat vehement atacul. World Vision priveste acest atac nu doar ca pe un atac asupra propriilor angajati, ci si ca pe un atac asupra poporului pakistanez.

Toate operatiunile World Vision din aceasta tara au fost pentru moment suspendate.

World Vision pastreaza amintirea unor colegi care au contribuit la imbunatatirea vietii celor afectati de saracie si dezastre.

World Vision a inceput sa lucreze in Pakistan din anul 1992, in special in domeniul interventiei in situatie de urgenta. Din anul 2001, activitatea organizatiei s-a extins, prin colaborarea cu alte grupuri umanitare, in Provincia aflata la Frontiera de Nord Vest (NWFP) si Provincia Punjab, in domeniul asistentei umanitare si al dezvoltarii comunitare. Dupa cutremurul devastator din octombrie 2005, World Vision si-a extins operatiunile in Pakistan.