Aparati familia, salvati Romania

Forul Ortodox Roman (FOR) si Alianta Familiilor din Romania (AFR) atrag atentia intregii clase politice ca este direct responsabila pentru gravele amenintari si loviturile neincetate la care este supusa familia in Romania. Din cauza problemelor de ordin material, dar si a celor de ordin moral si legislativ, institutia familiei risca sa dispara sau sa se transforme intr-o curiozitate inutila in cadrul societatii moderne. Iar in absenta familiei romanesti solide, insusi viitorul tarii este pus sub semnul intrebarii.

FOR si AFR protesteaza impotriva preconizatei masuri guvernamentale de reducere a indemnizatiei pentru cresterea copilului nou-nascut. Aceasta masura descurajeaza serios natalitatea si risca sa provoace inca o crestere a valului de avorturi – prin care Romania deja ocupa un trist loc de lider in lumea civilizata. Potrivit studiilor demografice, populatia din Romania se afla intr-o scadere dramatica, ceea ce face actiunea guvernului si mai condamnabila, intrucat duce la imbatranirea populatiei, la scaderea fortei de munca si de aici la consecinte economice si sociale grave.

Pe de alta parte, FOR si AFR isi manifesta ingrijorarea fata de lejeritatea cu care autoritatile trateaza fenomene deosebit de daunatoare familiei, ca prostitutia, pornografia si propaganda desantata a unor practici sexuale aberante – care iau amploare in contextul relativizarii valorilor, al slabirii credintei si al unei legislatii subrede, deloc romanesti – deci necrestine si nereprezentative – in setul ei intim de valori.

Sursa: ww.catholica.ro