Fotbalistii Domnului

Fotbalistii Domnului

La editia din acest an a Cupei liceelor a avut loc un eveniment inedit: echipa de fotbal in sala a Liceului Teologic Penticostal “Emanuel” din Bucuresti a fost surpriza primei faze a grupelor. Jucatorii nu injura, nu se cearta cu arbitrii si au dovedit ca, desi vor sa devina predicatori, stiu si jocul cu mingea.

O mana de adolescenti firavi si sfiosi intra pe terenul Salii Polivalente pentru a se incalzi inaintea meciului. Ei incep pregatirea agale, in timp ce un sustinator al adversarilor le striga din tribuna: “Ba, la voi in liceu sunt numai fete, poate ma mut si eu acolo!”, cu referire la cele cateva zeci de domnisoare care alcatuiesc galeria scolii.

Fotbalistii Domnului

Sunt porecliti «preotii»

Aceasta a fost atitudinea echipelor celor doua licee intalnite in prima faza a grupelor, “Constantin Brancoveanu” si “Timpuri Noi”, care au fost nevoite sa se recunoasca invinse cu scorul de 1-4, respectiv 3-6, in fata viitorilor predicatori. Din pacate pentru “preoti”, cum ii alinta tribuna, au cazut in “grupa mortii”, alaturi de “Sfantul Pantelimon”, de “Iuliu Maniu” si de “Traian”. Ultimii, cu multi fotbalisti in lot, i-au invins in meciul de ieri cu 8-0, speculand greselile din apararea lor naiva.

Este a patra Biserica din Romania

Biserica Penticostala a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea. Cultul Penticostal este un rit crestin protestant recunoscut oficial in Romania. In 2002, acesta numara in tara noastra 324.462 de membri, fiind, ca marime, a patra Biserica din Romania (dupa cea ortodoxa, romano-catolica si calvina). Confesiunea se bazeaza pe mai multe versete din Noul Testament, care spun ca asupra celor credinciosi inca mai coboara Duhul Sfant si dobandesc darul vorbirii in mai multe limbi.

Are doar 170 de elevi

Liceul Penticostal “Emanuel” are doar 170 de elevi, iar scolarii au in programa 5-6 materii care tin direct de religie. La fiecare meci, viitorii preoti au fost sustinuti de cateva zeci de fete, care tipau la fiecare atac al colegilor ca la un concert al lui Michael Jackson. Portarul Alex Buzu si jucatorul de camp Andrei Pasaniuc sunt singurii fotbalisti din echipa liceului, ei jucand la juniorii lui AS Clinceni.

Sursa: libertatea.ro