O biserica penticostala din Vrancea ar putea deveni supermarke

O biserica penticostala din Vrancea ar putea deveni supermarket

Un enorias al bisericii penticostale, religie predominanta in comuna Slobozia Bradului, a vandut biserica unui alt localnic cu stare, pentru suma de 136.000 de lei. Comunitatea este scandalizata de gest, mai ales ca actul de vanzare cumparare a fost autentificat la notar si inregistrat la primarie.

Diaconul bisericii a purtat discutii cu cel care a cumparat lacasul de cult, incercand sa-l convinga sa nu-i schimbe destinatia cel putin pana se vor clarifica lucrurile din punct de vedere legal. Pentru ca nici oficialii bisericii nu au stiut de aceasta tranzactie, diaconul spune ca vanzarea va fi atacata in instanta.

„Sora acestui cumparator a zis ca o transforma in supermarket si poate sa faca si o crescatorie de pasari in ea, el a zis ca aduce tiruri cu haine la fiecare saptamana sa deschida un second hand in aceasta biserica”, Costel Ivan, diaconul bisericii „Betania”.

Cat priveste enoriasii, revoltati peste masura, acestia se tem ca, daca pana mai ieri, veneau sa se roage, in viitor vor veni la … cumparaturi.

Nici unul dintre protagonistii vanzarii bisericii nu a dorit sa faca vreo precizare in legatura cu tranzactia, insa organele abilitate efectueaza o ancheta, la plangerea pentru tulburare de posesie depusa de cumparatorul bisericii.

Sursa: RealitateaTV

Reactii Laurentiu Balcan:

Cum sa cumperi o biserica penticostala

Marti (12 ianuarie 2010), Realitatea TV ne informa ca o biserica penticostala din comuna Slobozia Bradului, judetul Vrancea, ar putea deveni supermarket. Il cunosc personal pe diaconul bisericii, Costel Ivan, pentru ca am fost de cateva ori in acea biserica, de aceea stirea mi-a starnit interesul si m-am gandit sa aflu mai multe informatii.

In comuna Slobozia Bradului sunt, probabil, peste o mie de credinciosi penticostali, sau cel putin asa se declara. Biserica la care face referire stirea se afla in satul Cornetu – sunt patru biserici penticostale in comuna Slobozia Bradului – si are un istoric mai ciudat. Intre credinciosii de acolo au fost partide inca de la inceput. Cei din vale, cand aveau probleme mergeau la cei din deal, iar cand cei din deal se certau intre ei mergeau la cei din vale. La inceput au pornit ca penticostali, dar pentru ca nu puteau termina constructia bisericii au trecut la baptisti. Membrii bisericii au promis ca accepta invatatura baptista, iar baptistii i-au ajutat sa termine constructia. Cand s-au depus actele pentru autorizare erau circa 160 de membri. Biserica, in acte, a fost trecuta pe Cultul Baptist, cu denumirea: Biserica Baptista “Sfanta Treime”, sat Cornetu, comuna Slobozia Bradului, judetul Vrancea. Dupa o perioada, ei au trecut iar la penticostali, dar nu in acte, cladirea bisericii ramanand in continuare pe Cultul Baptist.

Cum samanta scandalului nu se stinge asa de repede, ei au continuat sa aiba tot felul de dispute, mai ales ca mai multe asociatii, sau grupari de pocaiti rromi au incercat sa-i atraga de partea lor. Dar, in ciuda acestor obisnuite tensiuni, ei au continuat sa se inmulteasca si in comuna s-au deschis si alte biserici penticostale, cu cateva sute de membri. Intoarcerea unui numar semnificativ de oameni la pocainta a schimbat fata morala a satului, primarul declarand ca numarul de infractiuni a scazut simtitor datorita pocaintei locuitorilor. Bravo lor!

Marin Virgil, individul care a vandut biserica avea legitimatie de misionar, eliberata de Cultul Baptist. Individul si-a facut stampila, dupa stampila de pe legitimatie, a pretins ca e reprezentantul Bisericii si a mers la notar. Din discutia avuta cu pastorul zonal, am inteles ca doamna notar initial a refuzat sa le incheie actul de vanzare-cumparare, dar cumparatorul, Iordan Petru, a dat niste telefoane, si-a asmutit niste pile si, cum ne cum, doamna notar le-a facilitat tranzactia, care, dupa toate probabilitatile va fi declarata ilegala, cum si este de fapt.

Ca situatia sa nu se mai repete, se cere urgent clarificarea situatiei locasurilor de cult trecute pe persoana fizica, sau pe diferite asociatii, dar a caror membri apartin Cultului Penticostal. Sa nu ne amagim ca impostorilor, imbracati in piei de oaie, dar cu o natura de lup, le este teama sa vanda “biserici”. A trecut vremea cand credinciosii “se temeau de Dumnezeu si se rusinau de oameni“…