Boicotati CROATIA!

Boicotati CROATIA!

Dupa doi ani revenim cu o rugaminte speciala – va rugam boicotati Croatia, companiile croate si produsele croate de pe piata Romaniei. Rugamintea noastra este in intregime justificata si o punem in context: acum doi ani am lansat un boicot al Cehiei, companiilor cehe, si produselor cehe de pe piata interna. Am facut-o pentru ca in mai 2010 11 ambasade acreditate la Bucuresti (Olanda, Spania, Africa de Sud, Franta, Australia, Canada, Statele Unite, Suedia, Cehia, Marea Britanie) au semnat o Declaratie Comuna in sprijinul drepturilor homosexualilor din Romania si al marsului homosexual de la Bucuresti. In plus, Centrul Cultural Ceh de la Bucuresti si-a mobilizat angajatii, inclusiv pe cei romani, sa participe la mars. Pe linga asta, vreme de o saptamina a derulat filme homosexuale murdare invitind publicul roman sa participe si sa le vizioneze. Am atentionat atunci Cehia, Ambasada Cehiei la Bucuresti si Ministerul de Externe al Cehiei ca implicarea lor in marsul homosexual a fost un amestec grosolan in afacerile interne ale Romaniei, o incalcare a Conventiei Internationale asupra Imunitatilor si Relatiilor Diplomatice (Viena 1969), si o subminare a suveranitatii noastre nationale. I-am rugat sa-si retraga adeziunea si sa isi ceara scuze. Ministerul Ceh de Afaceri Externe ne-a raspuns cit se poate de insolent fiind deci nevoiti sa lansam un boicot al Cehiei in August 2010. Boicotul nostru a avut un ecou deosebit, multi dintre dtra informindu-ne ca veti evita sa cumparati produse cehe vindute pe piata romaneasca. Boicotul a avut succes. Nici in 2011 nici in 2012 Cehia nu s-a mai implicat in marsul homosexual de la Bucuresti.
Dar anul aceasta, spre surprinderea noastra, s-au implicat prietenii nostri croati. Impreuna cu alte 17 state, Croatia a aderat la o Declaratie Comuna in sprijinul marsului homosexual care s-a tinut la Bucuresti in iunie. Ca de obicei, Declaratia Comuna a fost semnata de tarile care traditional au fost imperialiste si care la ora actuala promoveaza un imperialism feroce, anticrestin si antivaloric, in Lumea a Treia. Folosesc fondurile de ajutorare ca pirghie pentru promovarea “drepturilor reproductive si sexuale,” adica avortul, homosexualitatea, casatoriile unisex, secularismul, etc. Sunt cele cunoscute: Administratia Obama, Canada, Australia, Franta, Marea Britanie. Croatia nu s-a abtinut ci s-a alaturat si ea acestui club murdar antivaloric, injosindu-ne si murdarindu-ne valorile. In vara anului viitor Croatia nadajduieste sa intre in UE.
Dupa cum vedeti mai jos, am incercat un dialog respectuos si civilizat cu Ambasada Croata de la Bucuresti si cu Ministerul de Externe Croat, cerind, in doua rinduri, retragerea adeziunii si emiterea scuzelor de rigoare. Am facut exact acelasi lucru si in vara anului 2010 cu Ambasadorul Africii de Sud de la Bucuresti, avind in vedere ca Africa de Sud s-a alaturat si ea marsului homosexual al acelui ani. Dialogul a fost confidential, dar in final dl Ambasador si-a cerut scuzele de rigoare si a declarat ca nu va mai implica Africa de Sud in marsul homosexual. Ii multumim pentru ca s-a tinut de cuvint. Nici in 2011 nici in 2012 Africa de Sud nu s-a mai alaturat marsului.
Vecinii nostri croati, insa, au refuzat sa poarte un dialog. Ca atare nu am avut de ales decit sa recurgem la un boicot si un anunt public. Nu am luat decizia aceasta in mod usuratic. Un boicot este o masura serioasa si radicala. Nu o facem de dragul de a ne afla in treaba ci pentru a transmite un mesaj clar celor din afara care, probabil considerindu-se mai buni ca noi, cauta sa ne dea lectii cum sa ne comportam la noi acasa. Exista o limita – aceea a bunului simt, al respectului reciproc, si al suveranitatii  nationale. Cum scriam acum doi ani, o natiune care nu isi afirma suveranitatea o pierde, iar cine nu isi afirma valorile si interesele, si le pierde. Si  nici nu este luata in serios.
Organizatii profamilie din Statele Unite declansaza si ele periodic boicoturi impotriva firmelor care promoveaza murdaria, imoralitatea sexuala, filmele murdare, cartile deocheate, programele de televiziune murdare. Au facut-o de mai multe decade si continua sa o faca. Astfel de organizatii sunt American Family Association, Focus on the Family, Family Research Council. Aceste organizatii ne servesc ca model. Au boicotat, cu succes, printre altele, compania Ford, Pepsi-Cola, Home Depot, Office Depot si McDonald’s. La rindul nostru, AFR a promovat in Romania boicotul acestor organizatii impotriva lui Pepsi-Cola si McDonald’s.
In ciuda acestui boicot ne exprimam prietenia fata de poporul croat, de care suntem legati prin strinse legaturi istorice. Noi, romanii nu ne-am amestecat nici o data si nici nu ne amestecam in treburile altor tari, nici nu spunem altora cum sa-si rinduiasca treburile in casa lor. Dorim sa fim tratati cu acelasi grad de respect si pe picior de egalitate.
In consecinta, nu avem alta modalitate de a atrage atentia oficialitatilor croate asupra seriozitatii actului lor negindit, decit prin a chema romanii sa boicoteze Croatia, si firmele si produsele croate din Romania. In consecinta,
*          Va rugam nu cumparati produse croate vindute pe piata romana. Cumparati produse romanesti. Nu mergeti la schiat in Croatia iarna. E mai bine la Arieseni sau la Poiana Brasov. Nu creati locuri de munca in Croatia. Creati-le in Romania!

 *          Nu cumparati mobila facuta in Croatia, cumparati mobila facuta in Romania! Nu cumparati ceramica sau portelanuri facute in Croatia, cumparati-le pe cele din Romania! Stimulati productia romaneasca de ceramica si portelanuri. Creati locuri de munca la Stana de Vale si Cluj.

 *          Nu cumparati produse alimentare croate, cumparati-le pe cele romanesti! Nu stimulati agricultura Croatiei! Stimulati agricultura Romaniei!

 *          Nu folositi materiale de constructie croate. Folositi-le pe cele romanesti.

 *          Nu cumparati produse de consum fabricate in Croatia. Cumparati-le pe cele facute in Romania.

Unii dintre noi, cei de la AFR, deja am incetat sa mai cumparam produse croate. Va indemnam si pe d-tra sa faceti la fel. Va dam mai jos o lista partiala a firmelor croate care activeaza pe piata romana si a produselor croate care se vind in Romania. In plus, aveti indrazneala sa spuneti sefilor de maganize ca refuzati sa cumparati produse croate si de ce.

 

FIRME SI PRODUSE CROATE PE PIATA ROMANA
Podravka (producator VEGETA); Elda (producator de lichid pt tigarile electronice); TEHNIX d.o.o. (produse pentru protec?ia mediului – statii de transfer, sortare si compostare deseuri, statie de epurare, etc.); PPS GALEKOVIC PARQUET FACTORY – producator de parchet; ALMOS D.O.O. producator de aluminiu; LUMAKK D.O.O. – usi automate si controlul accesului; PRIMAX D.O.O. Saci din material plastic; PAG 91 D.O.O. Sare; MARIS EKOLOGIJA I POLJOPRIVREDA D.O.O. Tratarea si reciclarea deseurilor – masini si instalatii; TIM KABEL D.O.O. Cabluri electrice; INTEGRA AGRO 7 D.O.O. Hrana pentru vite si pasari; EUCON D.O.O. Piese de schimb pentru automobile; SOLARIS D.O.O. Energie solar?; FIS D.O.O. Lemn – obiecte prelucrat; MAKAR D.O.O. Dresuri si sosete; INPRO D.O.O. Software de gestiune pentru firme; SIKA CROATIA D.O.O. Sanitare – articole; BENETTON CROATIA D.O.O. Haine barbatesti; KANNEGIESSER-CROATIA D.O.O. Textile – utilaje de pregatire, filatura si tesut; CROATIA PUMPE NOVA D.O.O. Electrocasnice – aparate mari; PEKARA CROATIA Paine si produse de patiserie; PRINTEC CROATIA D.O.O.  Componente electronice pasive si circuite imprimate; EVONIK DEGUSSA CROATIA D.O.O. Produse farmaceutice

 

Furnizori de cauciuc: DRVOPLAST D.O.O.; EUROGUM D.O.O.; GUMARA CAVIC D.D.; KONTEX D.O.O.; MAKSIM IV D.O.O.; MIRAMARE D.O.O.; MONTE-MONT D.O.O.; RADMONT D.O.O.; SUHOMONT D.O.O.; TEHNOGUMA D.O.O.; TEHNOPLAST D.O.O.; ZANGRA, D.O.O.

––––––-

CORESPONDENTA CU AMBASADA CROATA LA BUCURESTI
 
 
July 4, 2012: The Honorable Andrea Gustovic Ercegovac, Ambassador of the Republic of Croatia to Romania, Str. Dr. Burghelea Nr. 1, Sector 2, Bucuresti, Via electronic and facsimile transmission, 40-21-313-0384, croemb.bucharest@mvpei.hr
Re.:      Note of Protest Regarding the Croatian Embassy’s Support for Romania’s 2012 Gayfest Event
Dear Ambassador Ercegovac: Greetings from the Alliance of Romania’s Families! We are a profamily and prolife civic organization and represent the moral positions and values espoused by hundreds of thousands of Romania’s families. Last month you joined with 17 other foreign ambassadors accredited to Bucharest in a Joint Declaration in support of Romania’s 2012 Gayfest event. We write to express our deep disappointment and disapproval of your action. We deem your signing of the Declaration an affront to Romania and its citizens, an inexcusable interference in their domestic matters, and an infringement upon their popular and national sovereignty.
Until recently, homosexuality was virtually unknown in Romania and its culture and almost entirely alien to its vocabulary. It always has been and continues to be viewed as an immoral lifestyle by the overwhelming majority of Romanians, both in Romania and abroad. Polls taken in Romania on this subject in recent years showed that 91% of Romanians reject homosexuality and disapprove of it on moral grounds. Please, therefore, respect our feelings on this highly controversial subject and desist from taking judgmental positions with respect to matters that are of our exclusive competence.
Romanians do not take positions on moral issues confronting Croatian society and reasonably expect the Croatian Ambassador to Romania to reciprocate. We believe it is inappropriate for the Croatian Ambassador to lecture Romania on the subject of homosexuality or on any aspects of its culture for that matter. The signing of the Declaration reflects cultural hegemony on the part of the Croatian Embassy for which there should be no place in the relations among nations.
The role of an embassy is to link nations at the official governmental level, not to circumvent basic rules of diplomacy and take positions on the moral issues of the host country. We believe, therefore, that the Croatian Embassy erred and respectfully request a letter of apology or retraction. We hope to receive it no later than Monday, July 23, 2012, and to resolve this incident in private and in confidence.
We close by affirming that we respect your position and office. We love the people of the Republic of Croatia and feel much affinity with them based on our shared history and Christian values and principles. We also appreciate the great contribution they have made throughout the centuries in promoting culture and hope around the world.
At the same time, however, we must also ask, respectfully, that in the future, you, subsequent ambassadors, and the Croatian Embassy in Bucharest refrain from supporting or abetting homosexuality in Romania. Please limit your and the role of your Embassy to what is proper and acceptable under the international rules of diplomacy.
cc: Ministry of Foreign and European Affairs, Republic of Croatia, Trg N. S. Zrinskog 7-8, 10000 Zagreb, Via electronic delivery kabinet.ministrice@mvep.hr, Via facsimile transmission, 385 4551 795
 
 August 4, 2012: The Honorable Andrea Gustovic Ercegovac, Ambassador of the Republic of Croatia to Romania, Str. Dr. Burghelea Nr. 1, Sector 2, Bucuresti, Via electronic and facsimile transmission, 40-21-313-0384, croemb.bucharest@mvpei.hr
Re.:      Note of Protest Regarding the Croatian Embassy’s Support for Romania’s 2012 Gayfest Event
Dear Ambassador Ercegovac: Greetings! We wrote to you on July 4, 2012 but received no response. This is the second, and last request, from the Families’ Alliance of Romania to withdraw the support Croatia, through its Embassy in Bucharest, lent to the gay march which took place in Bucharest in June. I regret to state it plainly, but have no choice: you have insulted us and have violated Romania’s national sovereignty. We have hoped that our July 4, 2012 correspondence would have been sufficient to convey to you the seriousness of the Embassy’s transgression against us and our country. Regretfully, it seems that our civilized and respectful plea did not resonate at all with either your office or the Croatian Foreign Ministry in Zagreb.
We nevertheless are willing to extend your office a second opportunity to resolve this matter in confidence and without publicity and respectfully request, once again, that it issue, no later than August 20, 2012, a statement retracting your Embassy’s support for the gay march. Should you fail to respond or should the response be inadequate, the Alliance of Families will launch a boycott of Croatia and of its businesses and products in Romania. We will do so shortly after August 20. We are already gathering data on Croatian businesses and products on the Romanian market.
There is precedent to our action. In 2010 the Czech Embassy and the South African Embassy also supported the 2010 gay march. During the summer of 2010 the Alliance of Families carried on a respectful dialog with these embassies which resulted in an apology from South Africa’s Ambassador. South Africa ceased meddling in Romania’s cultural affairs since, and has not supported subsequent gay marches. On the other hand, the Czech Foreign Ministry responded, and, in an insolent dispatch, advised that our request for retraction had been denied. Consequently, in August 2010 the Alliance launched a boycott of Czech businesses and products in Romania. Our boycott was well received and resonated well with our constituency. Our boycott worked. Since 2010 the Czech Embassy and the Czech Cultural Institute in Bucharest have ceased participating in or promoting the Bucharest gay march. We are still hopeful that we can avoid a similar action against Croatia.
In closing, we are, once again, assuring you and the Croatian people of our deep friendship. However, it must be a friendship based on mutual respect for each other’s values.
cc: Ministry of Foreign and European Affairs, Republic of Croatia, Trg N. S. Zrinskog 7-8, 10000 Zagreb, Via electronic delivery kabinet.ministrice@mvep.hr, Via facsimile transmission: 385 4551 795