Ce sa fac cand nu mai pot?

Sunt momente si situatii care ne iau pe nepregatite. Responsabilitati, sanatate precara, greutati în familie, la locul de munca etc. Infinite probleme par sa se adune în viata noastra fara preaviz si începem sa ne facem din ce în ce mai mici. Suntem coplesiti.

          Daca ai ajuns în stadiul de faliment al vietii tale sau crezi ca te îndrepti într-acolo, am cateva sfaturi pentru tine! Asadar:

           1. Regaseste-te. Accepta-ti falimentul si evalueaza-ti viata. Aduna toate plusurile si minusurile si vezi ce rezulta. Unde ai gresit, ce e de schimbat?

          Aminteste-ti de visurile si planurile de odinioara si concentreaza-ti atentia pe ceea ce esti acum. Analizeaza, decide si renunta la ce nu îti mai trebuie. Dar cel mai mult, regaseste-ti zambetul si accepta ca esti om si nu esti perfect.

          2.  Cauta ajutor la Sursa. Toate relatiile cu cei din jurul nostru nu vor echivala vreodata relatia cu Dumnezeu. Apleaca-te în rugaciune si cere-I întelepciune, rabdare si mai ales dragoste. Nu uita ca „daca este cineva în Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.”  [2 Corint. 5]

          Aminteste-ti ca „tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.”  [Ioan 1]

          De aceea, tu ai acum un alt status. Esti fiu de Dumnezeu. Ridica-ti fruntea si priveste în Sus! Aminteste-ti promisiunea si porunca Domnului: „Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta în Dumnezeu si aveti credinta în Mine. Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se înspaimante.” [Ioan 14]

          Pentru ca de multe ori raspunsul la cererile noastre nu vin asa cum dorim noi:

          3. Rabda. Astfel, „sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite încercari, ca unii care stiti ca încercarea credintei voastre lucreaza rabdare. Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea, ca sa fiti desavarsiti, întregi si sa nu duceti lipsa de nimic.”

           În loc de concluzie, vreau sa ramai cu aceste versete si sa le aplici în toate zilele vietii tale:

„Cautati mai întai Împaratia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Nu va îngrijorati, dar, de ziua de maine; caci ziua de maine se va îngrijora de ea însasi.

Ajunge zilei necazul ei.” [Matei 6]

 

Fii binecuvantat!

 Articol realizat de Cristina Dragoman

 

Sursa: RadioFiladelfia.ro