Mercy Trucks in HAITI

Mercy Trucks in HAITI

Inca o data Dumnezeu a lucrat minunat ca noi sa putem veni in ajutor.

„Largeste locul cortului tau; si intinde invelitoarele locuintei tale: nu te opri! Lungeste-ti funiile, si intareste-ti tarusii!” Isaia 54:2
In data de 12 ianuarie 2010 natiunea – insula Haiti a fost lovita de un cutremur catastrofal cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter. Epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 25 km ( 16 mile) vest de Port Prince, capitala tarii. Pana la data de 24 ianuarie2010 Statia de Supraveghere Geologica din SUA a mai inregistrat inca 52 de replici la cutremur de 4,5 grade pe scara Richter sau mai mult.

Asociatia internationala Crucea Rosie a estimat ca aproximativ 3 milioane de oameni au fost afectati de cutremur; presedintele haitian, Rene Preval a spus pe 27 01 2010 ca “ aproximativ 170 000” de trupuri neinsufletite au fost numarate. Ziarul New York Times raporta pe 28 01 2010 ca 20 000 de cladiri comerciale si 225 000 de case particulare s-au prabusit sau au fost sever afectate. Suferinta umana va continua mai mult decat ar vrea oricine sa ghiceasca.

In zilele urmatoare dezastrului, s-au dat telefoane in legatura cu nevoile specifice precum si in legatura cu nevoile continue care vor fi datorita dezastrului. Tineri Pentru Misiune, care opereaza in Haiti, St Marc, din 1991 a luat legatura cu Mercy Trucks – o alta lucrare a Tineri Pentru Misiune – in vederea asigurarii prezentei lor pe termen lung in Haiti. S-a stabilit ca Mercy Trucks sa puna la dispozitie un camion si mult necesarele medicamente si echipamente, facilitand astfel desfasurarea activitatilor de ordin medical a Tineri Pentru Misiune Haiti si dupa ce perioada critica a trecut, dupa ce echipele de salvare s-au intors in tara lor si dupa ce cutremurul haitian nu mai e pe prima pagina a ziarelor.Mercy Trucks in HAITI

Imediat o echipa Mercy Trucks din Hexham, Anglia a inceput sa sorteze si sa pregateasca resursele si echipamentele necesare.  Intre timp la 3500 mile distanta, in Lebandon, Pennsylvania se faceau ultimele pregatiri pentru o Ambulanta proiectata pentru o maxima flexibilitate in serviciile prestate. In cateva zile, 2 paleti cu resursele medicale necesare au fost trimise la Londra, pentru a ajunge in final in Pennsylvania. Roy Dixon, fondatorul si directorul Mercy Trucks, a decis sa supravegheze transportul catre Haiti si lansarea intrajutorarii. Pe 29 ianuarie 2010 Roy a ajuns in SUA unde s-a intalnit cu Jeff Colker, directorul Mercy Trucks din America. Ambulanta a fost ticsita cu resursele necesare si Roy si-a inceput calatoria de 20 de ore spre Florida de Sus, unde vehiculul a fost urcat intr-un vapor spre destinatia finala , Haiti.

Asa de multi oameni si-au oferit deja timpul si finantele pentru ca aceasta calatorie sa devina realitate. British Airways impreuna cu serviciile de transport si personalul vamal au binecuvantat acest efort cu sprijinul lor. Va invitam sa urmariti calatoria lui Roy pe site-ul nostru si sa ne insotiti cu rugaciunile dumneavoastra si cu ajutor material in aceasta noua si foarte speciala locatie, Mercy Truks.

Mai multe informatii despre Mercy Truks, viziunile noastre si misiunile, locatia noastra si detaliile noastre despre daruire pot fi accesate pe www.MercyTrucks.org .

Mercy Trucks in HAITI
_

Mercy Trucks in  HAITI

Sursa: Tineri Pentru Misiune Romania