Interviu

Ana-Maria Darie – Interviu

Stiu ca sunt iubita si acceptata asa cum sunt.
Si mai stiu ca atunci cand viata mea se va sfarsi voi fi cu Dumnezeu.

Cred ca relatia cu Dumnezeu este o relatie de moment cu moment, nu de zi cu zi neaparat.

Doamne stiu ca sunt pacatoasa si am nevoie de iertarea Ta, te rog sa vii in viata mea sa-mi ierti pacatele si sa faci din mine ceea ce Tu doresti.

Reporter:
Ana-Maria, te-ai intors la Dumnezeu rasfoind o brosura care se numea A doua venire. Despre ce era vorba in brosura respectiva?

Ana-Maria Darie:
Era vorba despre a doua venire a Domnului Isus Cristos. Am citit brosura cand aveam 10-11 ani. stiam despre a doua venire. Nu eram foarte sigura ce se intampla la a doua venire. stiam ca Domnul Isus a fost pe pamant, dar n-am inteles de ce a fost pe pamant. Stiam doar ca a murit pe o cruce si-atat.

Reporter:
Cand ai inteles scopul venirii Domnului Isus Cristos pe pamant? Scopul primei Lui veniri si scopul celei de-a doua veniri, care va urma?

Ana-Maria Darie:
Nu mi-am pus niciodata problema existentei lui Dumnezeu. Imi placea sa aflu mai multe, dar inca nu cunosteam scopul primei veniri. Da, la a doua venire stiam ca va veni sa judece. Dar ma gandeam cum o sa fac fata acestui lucru.

Intr-o zi am citit o brosura intitulata A doua venire. Am inceput s-o citesc si acolo se vorbea despre acea judecata. Dar ceea ce mi-a atras atentia era ca se vorbea despre Isus Cristos. Isus Cristos care a venit, a murit pe cruce pentru pacatele mele, iar catastiful cu fapte rele sa fie sters.

Atunci am inteles prima data care este legatura dintre moartea lui Isus, prima venire si viata mea personala. Pana atunci poate credeam ca Isus a murit asa in general, pentru lumea intreaga, dar atunci am vazut ca a murit pentru mine personal. si atunci am decis sa-L primesc in viata mea, sa-i spun ca am nevoie de iertarea Lui si ca vreau sa merg cu El in cer atunci cand va veni judecata.

Ceea ce-am spus atunci a fost ceva de genul: Doamne stiu ca sunt pacatoasa si am nevoie de iertarea Ta. Te rog sa vii in viata mea, sa-mi ierti pacatele si sa faci din mine ceea ce Tu doresti.

Dupa ce am spus aceasta rugaciune n-am stiut ce sa fac mai departe. stiam doar ca acum sunt iertata. Dumnezeu ma considera de acum o fiica a Lui, dar mai departe nu stiam ce sa fac.

Am gasit pe acasa un Nou Testament. Am inceput sa-l rasfoiesc. Dar ceea ce s-a intamplat atunci mi-a schimbat viata. Mi-a dat o directie si mi-a dat un scop spre care sa merg. Mi-a dat o siguranta si o pace care nu ar mai fi putut fi gasite nicaieri. Si pot sa spun ca, practic acel moment mi-a schimbat viata cu totul.

Reporter:
– Nu-ti pare rau ca ai pornit pe acest drum, nu-ti pare rau de celelalte drumuri pe care puteai sa mergi? Nu-ti pare rau de lucrurile pierdute, de anii tineretii? Intre 10 si 20 de ani sunt oarecum cei mai frumosi ani, in care poti sa te distrezi cu prietenii, in care poti sa mergi la chefuri, sa mergi in discoteci, sa cunosti toate placerile vietii. ti-ai vazut atatia colegi distrandu-se, bucurandu-se, fiind fericiti.

Ana-Maria Darie:
Nu, n-am nici o urma de regret. Am vazut colegi distrandu-se. Nu stiu cat de mult se bucurau. Cred ca bucuria este ceva care vine din interior si nu tine de circumstante.

La mine este o bucurie care nu vine din ceea ce fac, din ceea ce se intampla in jurul meu, ci din relatia mea cu Dumnezeu. si cred ca asta este mai important. Nu am nici un regret pentru decizia luata.

Reporter:
Ce inseamna pentru tine relatia personala cu Dumnezeu? La ce se rezuma? Sau in ce consta?

Ana-Maria Darie:
Zilele acestea am avut un program foarte aglomerat si mi-a fost greu sa gasesc un timp in care sa stau mai mult cu Dumnezeu, sa citesc din Biblie. Am simtit imediat ca asta mi-a lipsit. Am inceput sa fiu si mai suparacioasa. Si nici atitudinea mea interioara nu a fost una foarte buna.

Cred ca relatia cu Dumnezeu este o relatie de moment cu moment, nu de zi cu zi neaparat. Nu-mi este de ajuns sa am doar un timp in care sa citesc Biblia pentru o ora, sa ma rog si dupa aceea sa uit de asta. Ci sa-L implic pe Dumnezeu in fiecare moment. si asta nu este un lucru usor. Sunt momente in care exista scapari, dar ca cred ca Dumnezeu ne cheama la o relatie intima cu El, de clipa de clipa, sa stam aproape de El. Acum lucrez cu organizatia „Alege viata”, le vorbesc despre Dumnezeu studentilor din camine.

Reporter:
Facem un rol-play. Intri intr-o camera si sa presupunem sunt acolo trei fete dintre care una coase goblen, alta invata si copiaza niste cursuri, iar cealalta isi face fituici. Ce le spui?

Ana-Maria Darie:
Punctele pe care as vrea sa le ating intr-o discutie este sa stie ca Dumnezeu le iubeste. Al doilea punct se refera la faptul ca exista o problema in viata lor, care este pacatul. Isus Cristos este solutia pentru pacatul lor. Dar, ultimul punct este ca si ele au ceva de facut: sa ia o decizie. Aleg sa Il urmez pe Isus, sa ma-ncred in El sau nu?

Reporter:
In final cu ce-ai vrea sa ramana cititorii?

Ana-Maria Darie:
Intalnirea mea cu Dumnezeu mi-a schimbat viata. Viata mea a capatat o directie, si-un sens, stiu ca sunt iubita, stiu ca sunt acceptata asa cum sunt. si mai stiu ca atunci cand viata mea se va sfarsi voi fi cu Dumnezeu.

Ma gandesc sa dau raspuns unei intrebari cu care m-am confruntat des. si intrebarea a fost: Daca eu o sa aleg sa merg cu Dumnezeu ce se intampla cu viata mea? Va trebui sa stau inchis intr-un loc, sa merg intr-o manastire, n-o sa mai am relatii cu prietenii mei?

Sunt temeri pe care le-am intalnit la multi oameni. Dar cand vad cum a schimbat Dumnezeu viata mea, cand vad implinirea pe care mi-a adus-o si bucuria pe care o am in inima, nu pot sa spun decat ca merita o viata cu Dumnezeu. Pentru ca daca ai o viata cu Dumnezeu esti implinit. si Dumnezeu va purta de grija sa-ti dea tot ce ai nevoie.

Sursa: Ioan Ciobota