Alianța Renașterea Națională: Confiscarea copiilor familiei Furdui reprezintă o acțiune abuzivă și ilegală

Alianța Renașterea Națională (ARN) își exprimă solidaritatea cu fiecare membru al familiei Petru și Camelia Furdui a căror copii minori au fost luați în mod abuziv din familie de către autoritățile germane.

ARN dezaproba și deplânge acțiunile abuzive și ostilitatea dovedită de către autoritățile Germaniei față de familia Furdui.

Familia naturală este sacrosanta iar statul nu își poate aroga autoritatea de a lua acțiuni drastice și ilegale de acest gen la adresa familiei. Conform Declarației Universale a Drepturilor Omului, cât și a Convenției Internaționale a Drepturilor Copilului, statului nu i se permite să dezmembreze familia naturală decât în circumstanțe extreme și pe motive bine întemeiate.

Ne-am informat îndeaproape privind circumstanțele răpirii copiilor de la părinți și putem spune că ele nu au justificat acțiunile radicale întreprinse de autoritățile germane împotriva familiei Furdui.

Confiscarea copiilor, pe 26 aprilie 2021, reprezintă o acțiune abuzivă și ilegală. Părinți a șapte copii minori între un an și 15 ani, familia Furdui se remarcă în comunitatea română din Walsrode unde locuiește, pentru modul exemplar în care își ducea viața creștină și încercă să-și educe copiii într-un spirit creștin și valori creștine.

Durerea familiei a fost amplificată și de faptul că minorii au fost dispersați în trei grupuri diferite, inclusiv copilul de un an care a fost dat în plasament. Dezaprobăm și tacticile ilegale pe care autoritățile germane le-au folosit să separe copiii de la părinții lor. Notăm că dezmembrarea familiei a fost făcută fără mandat judecătoresc și deci ilegal.

„Ne exprimăm încrederea, afirmă dl Petre Costea, Președintele ARN, că autoritățile judecătorești germane, cunoscute pentru competență și imparțialitatea lor, vor elibera cât de curând copiii din custodia ilegală a autorităților germane și îi vor da înapoi părinților lor”.

Încurajăm autoritățile romane să intervină pe lângă autoritățile germane pentru eliberarea cât mai grabnică a copiilor. Încurajăm de asemenea românii din toată lumea să rămână solidari cu familia Furdui și să păstreze zilnic familia și copiii în gândurile și discuțiile lor.

Pentru informații adiționale sunteți rugați să vă adresați dlui Beniamin Lup, Președinte Executiv ARN, la 0744 797 611

TIMIȘOARA – 2 mai 2021