Coronavirusul decimează New York și zonele dimprejur, dar legiferarea nefirescului continuă

Nu am intenționat să comentez astăzi despre situația din New York și a zonei din împrejurimi, dar mi-au atras atenția două articole din presă care dovedesc că și acum, în aceste zile tragice, „progresistul” New York îi tratează pe creștini cu dispreț.

Cu săptămâni în urmă, organizația creștină Samaritan Purse a amplasat câteva corturi de campanie în New York, unde testează și tratează pe cei suferinzi de coronavirus. Din nefericire, însă, Samaritan Purse se află pe lista neagră a „minorităților sexuale” de mulți ani, pentru că organizația cere angajaților ei să fie fideli învățăturilor creștine privind sexualitatea. Un grup de homosexualii a început proteste în fața corturilor, iar presa din New York condamnă pozițiile biblice ale organizației privind sexualitatea. [Link: https://www.yahoo.com/huffpost/protester-arrest-samaritans-purse-franklin-graham-073311753.html]

La fel ca și în Europa, presa de dincoace de Ocean ignoră situația deplorabilă din New York și din statele din jurul metropolei. Datele statistice par ireale. Statul New York are 140/000 de infectări și 5.500 de morți. Ieri au murit cei mai mulți într-o singură zi, 731 de persoane. Statul vecin, New Jersey, are 44.000 de infectări și peste 1.200 de morți. Connecticut, tot un stat vecin, are 8.000 de infectări și 300 de morți. Iar Massachusetts, un alt stat „progresist”, are 15.000 de infectări și peste 350 de morți. În total, această zonă de nord-est a SUA are 207.000 de infectări confirmate și aproape 7.400 de morți.

La nivelul SUA, numărul infectărilor a ajuns la 383.000, iar cel al morților la 12.000. Zona de nord-est are deci mai mult de jumătate din numărul întreg de infectări din SUA și aproape două treimi din numărul de morți.

Cu toate acestea, presa americană tace. Eroul bătăliei împotriva coronavirusului e dl Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, pe care presa îl numește „liderul mișcării anti-Trump din SUA”. Au început chiar și petiții pentru desemnarea lui ca și candidat al democraților la alegerile prezidențiale din noiembrie, #CuomoPresident.

Distorsionarea presei e intenționată. Situația tragică din nord-estul SUA e pusă pe seama Casei Albe, nu a guvernatorului. Întreaga situație a devenit politizată. Asta e treaba politicienilor și la asta ne așteptăm.

Nu ne așteptăm, însă, ca presa să demonizeze creștinii și alți oameni de buna credință care își riscă reputația și sănătatea pentru a ajuta. New York e un exemplu clasic al unui sistem în întregime secularizat, care respinge valorile creștine și tradiționale. E într-o competiție continuă cu California pentru a implementa legislații anti-creștine și radical anti-valori.
Dacă la începutul lui 2019 New York a legiferat avortul până la naștere, săptămâna trecută a legalizat „commercial surrogacy / surogatul pentru profit”. [Link: https://bioedge.org/bioethics/new-york-legalises-commercial-surrogacy/13392]

Începând cu 15 februarie 2021, cuplurile vor putea plăti o mamă purtătoare să le aducă pe lume copii. Conform articolului, „gay and infertile couples … can now enter into a contract and pay a woman to carry an IVF baby to term / cuplurile infertile și homosexuale pot încheia un contract cu o femeie pentru a purta sarcina până la termen”.

Obstinația în a te depărta de firesc și de a persista în deviațiile de la ceea ce este natural are consecințe. New York s-a îndepărtat de firesc cu decenii în urmă, alegând hedonismul și nefirescul. De atunci încoace consecințele se văd, azi mai mult ca oricând.

Peter Costea,
avocat și președintele Alianței Familiilor din România