Amprenta electronica, obligatorie pentru romani

Amprenta electronica, obligatorie pentru romani

Intram in era digitala odata cu obligatia inregistrarii semnaturii electronice, care se va face contra cost pentru fiecare persoana. Este vorba de un program initiat prin serviciul eRomania, care va costa 500 de milioane de euro.  Obligatorie incepand cu 2011, semnatura electronica va fi necesara, de exemplu, la inscrierea copilului la scoala sau la inmatricularea masinii.  Astfel, pentru a crea o semnatura electronica, fiecare cetatean va trebui sa inregistreze pe internet datele din buletin.

Totul se va face contracost, insa guvernantii spun ca va fi vorba de o suma simbolica, intre 5 si 7 euro.Cat despre cei care nu au folosit in viata lor un calculator, autoritatile spun ca in fiecare oficiu postal vor fi specialisti care le vor da o mana de ajutor. Un ajutor care ulterior floseste tot autoritatilor, pentru identificarea fiecarei tranzactii efectuate, cu ora, data si suma, relateaza Antena3.

Teoretic, programul ar urma sa intre in vigoare dupa 30 septembrie, initial in cazul firmelor, iar ulterior pentru toti romanii.

Sursa: 9am.ro