Post si rugaciune

Chemare la post si rugaciune pentru Unitate in lumina lui Hristos

Tema ultimului Congres al Uniunii Bisericilor Baptiste din Romania a fost: Unitate in lumina lui Hristos. La inceputul saptamanii care se incheie cu sarbatoarea Cincizecimii, tema aleasa pentru a reprezenta directia si viziunea bisericilor baptiste din Romania ne cheama la unitate pentru a-L onora pe Domnul Isus Hristos in mijlocul nostru si pentru a extinde Imparatia lui Dumnezeu prin slujirea noastra sub calauzirea Duhului Sfant. Cu ocazia Cinzecimii suntem indemnati sa sprijinim misiunea prin rugaciune, prin implicare directa si printr-o colecta care va fi destinata sprijinirii proiectelor de misiune ale Uniunii care se desfasoara prin Departamentul de misiune.

 

Asa cum se roaga si Domnul nostru Isus Hristos, unitatea dintre ucenicii sai este in primul rand o unitate a iubirii. Dumnezeu este Dragoste si cei care il urmeaza pe Fiul lui Dumnezeu sub calauzirea Duhului Sfant traiesc unitatea in partasia iubirii. Domnul Isus ne aminteste ca puterea marturiei noastre sta in capacitatea de a ramane uniti in dragoste. Intr-o lume invrajbita si plina de ura si neintelegeri suntem chemati sa fim o dovada a faptului ca dragostea lui Hristos ne strange. “Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei sa fie una, cum si Noi suntem una, Eu in ei, si Tu in Mine – pentru ca ei sa fie in chip desavarsit una, ca sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine.” (Evanghelia dupa Ioan 17:22,23)

 

Unitatea iubirii se regaseste intr-o comunitate a credintei. Suntem mantuiti prin credinta in Domnul Isus Hristos, in urma pocaintei noastre pe care o marturisim in apa botezului. Unitatea de credinta este un mod de a recunoaste ca tot ceea ce suntem ii datoram lui Dumnezeu si nu realizarilor noastre. El ne-a deschis calea spre salvare prin intruparea Fiului sau Domnul Isus Hristos si El ne incurajeaza astazi prin Duhul Sfant care insufleteste adunarile noastre aducand viata, calauzire si putere. “Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis.” (Evanghelia dupa Ioan 17:21)

 

 

Apartenenta la Trupul lui Hristos si umblarea in credinta creaza o unitate de slujire. Ne angajam in slujire ca sa participam la misiunea lui Dumnezeu prin care El doreste ca Vestea Buna, Evanghelia sa fie propovaduita tuturor. Aceasta Veste Buna se adreseaza problemelor omului cazut si in nevoie de salvare. De aceea, pe langa predicarea Cuvantului ne implicam, asa cum a facut si Mantuitorul in slujirea pentru ajutorarea celor in nevoi. Credinciosii baptisti au afirmat intotdeauna nevoia de libertate pentru credinta si inchinare, motiv pentru care slujirea noastra este preocupata si cu apararea celor care sufera pentru credinta lor.

 

Intelegand ca ceea ce ne uneste este iubirea lui Dumnezeu, credinta in Dumnezeu si slujirea lui Dumnezeu chemam credinciosii baptisti din Romania la o zi de post si rugaciune pentru Unitate in lumina lui Hristos cu ocazia duminicii Cincizecimii. In acelasi timp suntem indemnati sa exprimam unitatea noastra prin implicarea in slujire si in mod deosebit prin sprijinirea viziunii misionare adoptate de bisericile noastre. Prin rugaciune, voluntariat si prin sustinere financiara slujirea misionara devine forma vizibila a unitatii noastre si o mijloc de colaborare pentru a vesti Evanghelia spre extinderea Imparatiei lui Dumnezeu in tara noastra si in lumea intreaga.

Otniel Ioan Bunaciu
Pre
sedinte, Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania

Sursa: revistacrestinulazi.ro