Otniel Ioan Bunaciu

Comunicat al Presedintelui Uniunii Baptiste despre alegeri

Iubiti frati si surori, membri ai bisericilor baptiste din Romania,
Primiti salutul conducerii Uniunii Bisericilor Baptiste din Romania in numele Domnului nostru Isus Hristos cel inviat. Mantuitorul nostru ne cheama sa fim “sarea pamantului” si sa dam astfel “gust” comunitatilor in care traim. El ne cheama sa fim “lumina lumii” pentru ca sa luminam inaintea oamenilor si acestia sa nu mai umble in intuneric (Evanghelia dupa Matei 5:13-16).


Avand in vedere ca se apropie perioada alegerilor locale este datoria noastra sa ne rugam ca Dumnezeu sa implineasca voia Sa in tara noastra si in aceasta privinta. In calitate de cetateni ai Romaniei suntem chemati sa ne exercitam cu responsabilitate datoriile fata de societatea in care ne-a asezat Dumnezeu. De aceea fiecare credincios este indemnat sa participe la alegeri asa cum il indeamna constiinta. Deoarece suntem ucenici ai Mantuitorului cerem calauzirea lui Dumnezeu si in aceasta dimensiune a vietii sociale prin: cercetarea ideilor si a faptelor celor care doresc sa fie carmuitori, prin cercetarea Scripturii si a poruncilor Domnului Isus Hristos si aducand inaintea lui Dumnezeu in rugaciune nevoile din tara noastra.
Bisericile baptiste sunt locul unde credinciosii se aduna sa se inchine si sa se roage lui Dumnezeu. Ele nu se pot transforma in locuri unde se desfasoara activitati electorale.
Amvoanele bisericilor baptiste sunt locul de unde se proclama Cuvantul lui Dumnezeu si valorile Imparatiei sale. Ele nu pot fi folosite ca platforme pentru promovarea ideilor partidelor politice.
In cadrul programelor divine ale bisericilor baptiste se desfasoara activitati de invatare a Scripturii, de incurajare celor credinciosi si de proclamare a Evangheliei mantuirii pentru toti cei care vor sa vina la Dumnezeu cu pocainta si credinta. Ele nu pot fi tranformate in intalniri de promovare a unor personalitati politice, aflate in campanie electorala.
Biserica este trupul lui Hristos, El este capul bisericii si singurul conducator al acesteia. De aceea, cei credinciosi sunt chemati sa inteleaga ca Dumnezeu in „nemarginita marime a puterii Sale, dupa lucrarea puterii tariei Lui, pe care a desfasurat-o in Hristos, prin faptul ca L-a inviat din mor?i si L-a pus sa sada la dreapta Sa, in locurile ceresti, mai presus de orice domnie, de orice stapanire, de orice putere, de orice dregatorie si de orice nume care se poate numi, nu numai in veacul acesta, ci si in cel viitor. El I-a pus totul sub picioare si L-a dat capetenie peste toate lucrurile, Bisericii, care este trupul Lui, plinatatea Celui ce indeplineste totul in toti (Epistola catre Efeseni 1:19-23)”.
Fie ca “intelepciunea si priceperea duhovniceasca” pentru care se roaga apostolul Pavel in Epistola catre Coloseni 1:9 sa fie o calauza atat pentru pastori dar si pentru membrii bisericilor in asa fel ca marturia bisericilor baptiste din Romania sa fie una vie, curata si sfanta pentru ca raspandirea Evangheliei sa fie intarita. “Si pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus (Epistola catre Filipeni 4:7)”.

Otniel Ioan Bunaciu
Presedinte, Uniunea Bisericilor Baptiste din Romania

Sursa: Revista Crestinul Azi