Conventia Bisericilor Crestine Baptiste Conservatoare Romane si Moldovenesti din Italia

Iubiti frati in Domnul nostru Isus Hristos,
Harul si pacea sa va fie inmultite! Ne bucuram sa va instiintam ca prin indurarea Domnului nostru Isus Hristos a avut loc la Roma, in data de 7-8 ian. 2011, primul Congres al Conventiei Bisericilor Crestine Baptiste Conservatoare Romane si Moldovenesti din Italia.
Acest Congres este rezultatul a trei intalniri premergatoare incepand cu cea din 14 noiembrie 2009 si continuand cu cele din 29 mai si 25 septembrie 2010, intalniri la care bisericile au fost reprezentate initial de liderii lor, iar apoi de comitetelor lor. In urma acestor intalniri s-a ajuns la concluzia ca in aceasta perioada din istorie in care Dumnezeu a ingaduit sa traim este necesara o atentie marita in ce priveste invatatura care este predicata si forma pe care o are inchinarea in bisericile noastre, pentru ca acestea sa fie curate si neschimbate, asa cum au fost primite de la inaintasii nostri, fara nici un fel de amestec cu asa-zise “teologii noi” sau cu forme carismatice, indiferent de provenienta lor.
La lucrarile Congresului au participat 26 de slujitori si delegati din 8 Biserici Baptiste din Italia, reprezentand un numar de 458 de credinciosi baptisti romani si moldoveni si aprox. 160 de apartinatori. Lucrarile s-au incheiat cu alegerea comitetului executiv compus din: Presedinte, in persoana pastorului Olaru Sorin, Secretar General, prezbiter Martin Ioan si Casier, prezbiter Creinicean Eugen.
Bisericile membre ale Conventiei isi exprima dorinta pentru o colaborare frateasca, principiala si transparenta cu Bisericile din Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania precum si cu alte Biserici si Asociatii din Diaspora. In cadrul acestei colaborari dorim sa fie respectate prerogativele statutare ale fiecarei Biserici precum si ale Conventiei Bisericilor Crestine Baptiste Conservatoare Romane si Moldovenesti din Italia.
Dorim ca Domnul sa ne poarte in “carul Lui de biruinta” pentru ca slujirea si colaborarea noastra sa duca la largirea Imparatiei Lui Dumnezeu pe pamant.
Ai vostri frati in Domnul. Pagina Conventiei este www.conventiabaptistaitalia.org
Bisericile membre in conventie:

Biserica Crestina Baptista Moldoveneasca – Chieri
balangheorghe25@yahoo.it

Biserica Crestina Baptista „Betania” – Terni
poppavel14@yahoo.com

Biserica Crestina Baptista – Brescia
ioanmartin@tin.it

Biserica Crestina Baptista „Golgota” – Torino
eugencreinicean@yahoo.it

Biserica Crestina Baptista „Emanuel” – Forlì
cristi.alina@libero.it

Biserica Crestina Baptista „Emanuel” – Torino
olaru.sorin.torino@gmail.com
Biserica Crestina Baptista „Harul” – Roma
kostel_rusu@yahoo.com

Biserica Crestina Baptista „Speranta” – Verona
leonhagiu@gmail.com