Premiera documentarului “La Frontiera” in Bucuresti

Premiera mult asteptatului documentar “La Frontiera” a adunat în Biserica Penticostala “Betel” din Bucuresti peste 450 de spectatori. Seara zilei de marti, 16 noiembrie 2010, va ramâne în istoria bisericii si a crestinismului. Dupa 20 de ani, istoria reînvie si marturiile suferintei prin viata pe ecrane prin documentarul de 27 de minute în scenariul si regia lui Catalin Dupu.

Premiera a avut loc în cadrul serii de tineret, iar la deschiderea serii pastorul Florin Ianovici a venit cu un cuvânt de salut.
Mai multe detalii din atmosfera primei premiere a documentarului va invit sa aflati din gândurile unei participante la eveniment, Cristina Dragoman: “Personal, participarea la premiera acestui scurt metraj, m-a bucurat nespus. Atmosfera creata a fost speciala, publicul tânar reactionând foarte bine la ideea filmului. Cred ca totodata a fost entuziasmant datorita subiectului. Sala plina a reactionat la fiecare faza haioasa, încaperea înviorându-se. Dar cred ca fiecare din cei prezenti au constientizat încercarea prin care a trecut România în perioada comunista. Impartasind impresii cu ceilalti, pot spune ca filmul a fost un real succes, venind ca o trezire mult asteptata în vreme de atipire spirituala. Realizat dupa un caz real, productia a dorit sa ilustreze teroarea îndreptata asupra credinciosilor din timpul regimului comunist, care faceau transporturi cu Biblii. Acestia erau urmariti de securitate, încercându-se intimidarea lor. Regia si scenografia au fost impresionante, fiind încadrate de muzica deosebita compusa special pentru coloana sonora a filmului. Discutând cu persoanele care au vizionat filmul, mi-au marturisit ca în urma filmului, au realizat marea binecuvântare ce a revarsat-o Domnul peste noi, neîngaduind sa trecem si noi, cei tineri, prin acel regim neîndurator. Acest lucru ar trebui sa ne faca sa apreciem mai mult libertatea noastra religioasa si faptul ca traim într-o tara binecuvântata si libera”.

Documentarul “La Frontiera” este primul film românesc foarte solicitat înainte sa apara. La premiera nationala au participat si echipa de interpreti si actori care au împartasit în încheiere mai multe detalii din experienta traita în culisele “La Frontiera”.

În continuare, documentarul a pornit prin tara si va rula în urmatoarele orase: joi, 18 noiembrie 2010 la Arad, în perioada 25-28 noiembrie în cadrul Festivalului Libertatii va rula la Iasi, si în 4-5 decembrie ajunge la Navodari.

Daca ai avut harul sa participi la una din premierele documentarului “La Frontiera” te invitam sa ne împartasesti la comentarii sau la adresa de email info@crestinulazi.ro impresiile tale despre subiect si film.