Protest la Ambasada Norvegiei din Madrid, Spania – 26 decembrie 2015

Comunitatea de romani din Spania va organiza un protest autorizat in fata Ambasadei Norvegiei la Madrid, Sambata, 26 Decembrie, ora 12:00. Toti cei interesati sa sprijine familia Marius si Ruth Bodnariu si recuperarea celor 5 copii confiscati de catre autoritatile norvegiene sunt invitati sa se alature acestui demers autorizat, pasnic. 


Prin acest protest in fata Ambasadei Norvegiei La Madrid dorim sa atragem atentia asupra abuzurilor facute de Barnevernet (Protectia Copilului din Norvegia) in cazul familiei Marius si Ruth Bodnariu si in cazul zecilor de familii ai caror copii au fost confiscati de catre aceasi institutie in ultimii ani. Norvegia, Europa si intreaga lume trebuie sa cunoasca dramele pe care Barnevernet le produce in randul familiilor prin abuzurile pe care le face. Autoritatile norvegiene trebuie sa primeasca acest mesaj si sa intervina institutional pentru a stopa metodele folosite de catre aceasta institutie de “protectie a copilului”, metode prin care distrug familia, deopotriva parintii si copiii. 

In data de 16 Noiembrie 2015, toti cei 5 copii ai familiei Marius si Ruth Bodnariu, cu varste cuprinse intre 3 luni – 9 ani au fost luati in mod abuziv si nejustificat din sanul familiei in urma unui denunt facut de directoarea scolii unde merg cele doua fete mari, denunt care exprima ingrijorari legate de educatia religioasa pe care copiii o primesc in familie, dar un denunt care nu sustine in niciun fel evidenta vreunui abuz fizic sau psihic si care nu indica faptul ca exista un pericol iminet privind siguranta copiilor. In aceste circumstante nu se justifica o actiune radicala si in forta a Barnevernet. Actiunile acestei institutii sfideaza orice mod de gandire rational si uman, denotand doar abuzul de putere pe care il practica atat in cazul familiei Bodnariu, cat si in cazul altor zeci de familii.

De asemenea, acest protest are menirea de a transmite un mesaj de solidaritate cu Marius si Ruth Bodnariu, parinti care si-au educat copiii in spirit moral, crestin, o familie care isi doreste ca cei 5 copii pe care ii iubeste, sa ii fie dati inapoi de catre autoritatile norvegiene cat mai curand.

La acest moment, copiii sunt tinuti nejustificat in trei familii surogat, iar in data de 15 Decembrie 2015, in urma unei întalniri cu Barnevernet, parintilor li s-a comunicat ca autoritarea de protectie a copilului vrea să ii cunoască mai bine si sa-i consilieze abia in luna Februarie 2016, dar ca in acelasi timp demareaza procedura de adoptie pentru toti cei 5 copii ai familie.

Contact: Darius Neag – https://www.facebook.com/profile.php?id=100009331708050&pnref=story

Facebook: https://www.facebook.com/Norway-Return-the-children-to-Bodnariu-Family-744234959015965/