PROTEST pentru SUSTINEREA FAMILIEI BODNARIU la SUCEAVA

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 11:00 – 13:00 in Suceava va avea loc un protest pentru sustinerea familiei Bodnariu. Locaţia este în faţa prefecturii din SUCEAVA, situată în Str. Ştefan cel Mare nr. 36.

In data de 16 Noiembrie 2015, toti cei 5 copii ai familiei Marius si Ruth Bodnariu, cu varste cuprinse intre 3 luni – 9 ani au fost luati in mod abuziv si nejustificat din sanul familiei in urma unui denunt facut de directoarea scolii unde merg cele doua fete mari, denunt care exprima ingrijorari legate de educatia religioasa pe care copiii o primesc in familie, dar un denunt care nu sustine in niciun fel evidenta vreunui abuz fizic sau psihic si care nu indica faptul ca exista un pericol iminet privind siguranta copiilor. In aceste circumstante nu se justifica o actiune radicala si in forta a Barnevernet. 

Scopul protestului este de a ne exprima solidaritatea cu familia Bodnariu şi de a sensibiliza autorităţile abilitate sa se implice în soluţionarea acestui caz astfel încât copiii să fie redaţi familiei biologice.

In vederea desfasurarii in cele mai bune conditii a protestului pentru sprijinirea familei Marius si Ruth Bodnariu, va rugam sa tineti cont de urmatoarele aspecte privind conduita participarii la protest. Actiunea noastra va fi una publica, mediatizata prin intermediul presei, a internetului si de aceea va invitam sa ne insusim urmatoarele aspecte:

1. Acces la locatie

Mai jos veti gasi o harta cu locatia unde va avea loc protestul. Pe strada în care are loc protestul se vor afla persoane cu banderole, de culoare roşu cu albastru, pe braţ, ce ne vor ghida spre locul protestului.

2. Atitudine 

• vom fi punctuali 
• vom manifesta pasnic, dand dovada de educatie si principii crestine 
• vom comunica intre noi politicos, fara iesiri zgomotoase 
• nu ne vom facem poze, selfie, nu vom intra in polemici cu trecatorii 
• vom respecta indicatiile organizatorilor si a fortelor de ordine 
• nu vom scanda lozinci decat la initiativa organizatorilor 
• orice initiativa personala va fi comunicata organizatorilor 
• vom purta haine potrivite pentru acest demers si in concordanta cu starea vremii 
• pancartele proprii nu vor conţine semne naziste, fasciste, extremiste, ci vor avea un mesaj in spiritul paşnic, legal şi moral al protestului. 
• respectam perimetrul (spatiul) delimitat pentru a protesta 
• vom pastra curatenia in jurul nostru 

3. Materiale

Vom avea pancarte cu mesaje de sustinere pe care le vom distribui la fata locului. La plecare, toate materialele/pancartele se vor preda organizatorilor, cu banderole rosu cu albastru pe braţ. 

4. Relatia cu presa 

DOAR persoanele mandatate vor acorda interviuri. Eventuale solicitari de interviuri vor fi direcționate spre Marici Marius. 

La solicitarea presei, participantii pot spune pe scurt scopul protestului: “Reintregirea familiei Marius si Ruth Bodnariu cu cei 5 copii”

Ne dorim ca acest protest sa-si atinga scopul, fara a fi perturbat de evenimente neplacute sau de catre persoane care se afla acolo pentru alt motiv. Ne bazam pe ageritatea si intelepciunea dvs. pentru a evita situatii de acest gen.

Va multumim pentru ca sunteti alaturi de noi in toate aceste demersuri si in acelasi timp continuam sa ne si rugam ca familia Marius si Ruth Bodnariu sa fie reunita cu cei 5 copii.

Persoana de contact
Marici Marius
Tel: 0747 494 707

Detalii pe facebook.com