ResurseCrestine implineste 5 ani

In aprilie 2005 Dumnezeu ne-a pus in inima ideea unei harfe virtuale, un site care sa contina versuri de cantari crestine intr-o forma cat mai usor de folosit si gasit, iar utilizatorii sa poata adauga, de asemenea, versuri pentru a o imbunatati cat mai mult. In timp ce lucram la acest proiect, am hotarat sa includem si poezii si eseuri si astfel a luat nastere site-ul www.cantececrestine.3x.ro – site gazduit gratuit. Oameni doritori de informatii crestine au inceput sa il viziteze, sa il foloseasca, dar bucuria noastra a fost si mai mare cand ei au inceput sa si adauge resurse.

Prin harul lui Dumnezeu, intre timp ni s-au alaturat inca doi prieteni, alaturi de care am inceput sa visam la un site pe domeniul .ro in care sa inglobam cat mai multe tipuri de resurse. Dumnezeu ne-a dat si resursele financiare necesare pentru a cumpara domeniul www.resursecrestine.ro in 22 noiembrie 2005. Lucian Mihailescu de la www.intercer.net ne-a oferit Biblia in format SQL ca sa o putem integra in site si ne-a oferit si indrumarile necesare adaptarii ei pentru resursecrestine.ro, fapt pentru care ii multumim din nou. Astfel ca, pe langa mai multe tipuri de resurse, resurse pentru copii, felicitari, editoriale, am avut posibilitatea sa adaugam si versetul si pasajul zilei si sa oferim spre citire Biblia in traducerea Cornilescu. De asemenea, am dezvoltat cautarea in Biblie asa cum ne-am gandit sa fie cat mai utila pentru credinciosi. Nu dupa mult timp a fost adaugata si sectiunea de stiri crestine.

Timpul a trecut, iar Dumnezeu ne-a scos in cale un alt coleg, care a venit incarcat de resurse audio si video, adunate de el in timp si pe care voia cumva sa le puna la dispozitia cat mai multor oameni. Tot atunci am reusit sa dispunem de mai mult spatiu ca sa putem adauga si resursele audio pe site. Au urmat sistemul de utilizatori si, in mai 2007, concursul Biblic – cu premii oferite de edituri crestine partenere, odata cu primele resurse video. Am imbunatatit metodele prin care resursele audio puteau fi descarcate si ascultate online. A fost adaugata posibilitatea ascultarii resurselor audio si prin liste Winamp.

Un pas mare inainte a avut loc cand fratele Daniel din Statele Unite, care a dezvoltat site-ul www.predici.org, a decis sa ne trimita intreaga colectie de predici pe care o stransese in ani buni de munca pentru a o adauga pe resursecrestine.ro, iar vizitatorii au fost redirectati spre site-ul nostru.

In Iunie 2007 a avut loc o schimbare a culorilor interfetei site-ului din nuante de verde in nuante de albastru. Tot in acea perioada s-a adaugat sectiunea contului de utilizator si partiturile. A fost apoi lansata platforma de cautare la distanta (RCWS – resurse crestine web services) prin care alte site-uri puteau oferi vizitatorilor cautare in resursele de pe resursecrestine.ro. Conform contorizarilor de pe site, in 20 noiembrie 2007 a fost atinsa cifra de 1 milion de resurse crestine descarcate de pe site. Am multumit si atunci lui Dumnezeu, si multumim inca o data si acum pentru tot ajutorul Sau. In luna decembrie 2008 am organizat un concurs de felicitari cu tema nasterii Mantuitorului – cu aceasta ocazie sectiunea de felicitari s-a imbogatit cu peste 70 de felicitari frumoase. Deoarece tot mai multe edituri doreau sa sponsorizeze concursul biblic de pe site, am hotarat sa deschidem o sectiune cu recenzii si prezentari de carti de la mai multe edituri, urmand ca editurile sa sponsorizeze in continuare concursul fara sa afisam pe site bannere catre edituri.

In toamna anului 2008 echipei i s-a alaturat o noua colega, impreuna cu care am inceput rescrierea site-ului pentru o mai buna organizare si pentru o noua interfata grafica. Intre timp au fost adaugate noi functionalitati site-ului, cum ar fi cautarea cu afisarea imediata a rezultatelor, versetul zilei ca si serviciu pentru alte site-uri si a fost adaugat jocul biblic. Jurnalul resurselor este un mod de informare asupra celor mai recente adaugari de pe site, recomandarile zilnice sunt un mod rapid de a citi, asculta sau viziona materiale crestine, iar resursele pe placul vizitatorului pot fi marcate ca si favorite.

La inceputul anului 2010 s-a simtit nevoia mutarii site-ului pe alte servere pentru a oferi aceeasi calitate si viteza. Am avut nevoie de 600 de EUR si am cerut ajutorul dumneavoastra. Va multumim ca printre voi, vizitatorii site-ului, au fost si oameni cu inima larga, care au donat pentru nevoile specifice anuntate.

In data de 6 martie 2010 a fost lansat noua interfata si organizare a site-ului in forma pe care o vedeti astazi. Resursele au fost organizate mai bine, s-a realizat afisarea pe mai multe tipuri de indexuri, cu posibilitatea de filtrare dupa mai multe criterii. Resursele audio pot fi afisate si ascultate in mai multe moduri, resursele video pot fi vizionate tot mai facil, fiecare resursa detine pagina ei de unde poate fi trimisa pe email catre prieteni, ii poate fi adaugat un comentariu, poate fi anuntata o problema, adresele resurselor sunt mai simple si mai specifice. Navigarea a fost regandita sa fie cat mai intuitiva si mai rapida. S-au adaugat trimiterile si titlurile la citirea Bibliei si posibilitatea de a asculta Biblia si pasajul zilei. De doua luni Biblia poate fi citita ca si o carte. De asemenea, s-a adaugat posibilitatea de a descarca resursele text in format PDF. Acestea pot fi descarcate fie cate una, fie grupate pe pagina sau pe album/autor, creandu-se mini-carti (de cantari, poezii, eseuri sau alte resurse text). Pana in prezent, de pe site au fost descarcate aproape 11 milioane de resurse crestine si ii multumim lui Dumnezeu si ne bucuram pentru fiecare dintre predicile sau muzica ascultate sau vizionate.

Site-ul a pornit la initiativa a trei studenti, carora li s-au alaturat pe parcurs alti tineri deosebiti. Trei s-au casatorit si Dumnezeu a purtat de grija ca sotiile sa ii sprijine in munca pentru Dumnezeu si lucrarea cu site-ul. Multumim lui Dumnezeu pentru acest lucru si le multumim si lor!

De-a lungul timpului multi colaboratori au adus valoare site-ului prin contributia lor, prin idei, munca, resurse adaugate si chiar financiar. Dorim pe aceasta cale sa va multumim tuturor si ne rugam ca pe viitor sa ramaneti aproape si sa ajutati la bunul mers al acestei lucrari.

Multumim de asemenea colaboratorului nostru care pregateste si adauga intrebarile din cadrul concursului biblic.

Avem in vedere o imbunatatire a sistemului de utilizatori in asa fel incat oricine vrea sa se implice la corectare, la adaugarea de resurse si la administrarea lor sa o poata face intr-un mod cat mai usor, cat mai rapid si cat mai placut. Ne rugam ca Dumnezeu sa ne ajute si sa fie cu noi pentru a putea continua lucrarea Lui si pentru a fi cat mai folositoare tuturor oamenilor.

Multumim de asemenea tuturor site-urilor partenere, radio-urilor partenere si tuturor predicatorilor, interpretilor si celor ce si-au dat acordul pentru materialele puse pe site.

Pentru ca Dumnezeu are tot meritul si pentru ca nimic bun nu putem face fara El, ne-am dori ca si de acum inainte, site-ul sa fie spre folosul tuturor iar toata slava si cinstea sa fie a Dumnezeului „care ne poart? totdeauna cu carul Lui de biruin?? în Hristos, ?i care r?spânde?te prin noi în orice loc mireasma cuno?tin?ei Lui” (2 Corinteni 2:14).