Sediul Politiei din Albesti a fost redat Bisericii Baptiste

Sediul Politiei din Albesti a fost redat Bisericii Baptiste

Politistii din Albesti au fost nevoiti sa se mute din sediul lor care a fost revendicat in instanta. Oamenii legii isi desfasoara acum activitatea in sediul Primariei Albesti.
Tribunalul Constanta le-a dat câstig de cauza baptistilor care au dovedit în instanta ca imobilul a apartinut stramosilor germani care au locuit în zona înainte de al Doilea Razboi Mondial.

„Acum aproximativ doi ani, primaria a fost actionata în judecata de credinciosii baptisti. Pâna ieri, imobilul a fost dat spre folosinta Inspectoratului Judetean de Politie Constanta“, povesteste Gheorghe Moldovan, edilul comunei. El spune ca imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial etnicii germani care locuiau în zona au plecat în masa.

Postul de Politie comunal functiona într-o cladire cu doua încaperi, iar în curând va fi transformat în lacas de cult baptist.

Sora Vasilica din Albesti are sapte copii si este protestanta. „În sat au fost cel putin cinci familii care urmau cuvântul Domnului. Acum au mai ramas doar doua, dar suntem protestanti“, povesteste femeia.

Sora Sica, asa cum îsi spune, abia asteapta sa fie amenajat lacasul de cult. „Pâna acum ne întalneam la sora Aurica, sotia lui Vasile. Mergeam duminica la ei acasa si acolo ne împartaseam credinta noastra. Baptisti si protestanti, noi ne vom întelege, sunt sigura“, crede femeia.