Noul Presedinte al Aliantei Mondiale Baptiste este din Africa de Sud

Consiliului Aliantei Mondiale Baptiste, intrunit la Izmir, in Turcia, a votat noul presedinte al Aliantei in persoane pastorului sud-african Ngweda Paul Msiza. Pastorul Msiza slujeste Biserica Baptistă Peniel-Salem din Pretoria si este secretar general al Uniunii Baptiste din Africa de Sud din anul 2001. A slujit ca presedinte al baptistilor de pe continentul african si a fost unul din cei 12 vicepresedinti ai Aliantei. Activitatea sa ca presedinte va incepe anul viitor, cu ocazia celui de-al 21- lea Congres ce va avea loc in Durban, Africa de Sud. Tot cu aceasta ocazie au fost alesi cei 12 vicepresedinti, 2 din fiecare continent. 

Msiza, in varsta de 53 de ani il va succeda pe John Upton din Statele Unite. El este cel de-al doilea african care a fost ales in functia de Presedinte al Aliantei Mondiale Baptiste. Primul a fost William Tolbert din Liberia si a prezidat intre 1965-1970. Tolbert a fost si presedintele Liberiei din 1971 si pana la asasinarea sa care a avut loc in 1980. 

In calitate de Vicepresedinte, Msiza s-a implicat activ in Alianta Mondiala Baptista inca din 2000. Msiza a fost si Presedintele All Africa Baptist Fellowship, unul dintre cei sase parteneri regionali ai Aliantei Mondiale Baptiste intre 2006-2011 si Secretar general al Conventiei Baptiste din Africa de Sud intre 2001-2010.
 
Detalii pe http://revistacrestinulazi.ro/2014/07/noul-presedinte-al-aliantei-mondiale-baptiste-este-din-africa-de-sud