Talida Tolnai

Talida Tolnai – Fata cu Dumnezeu in suflet

Talida Tolnai a ramas singura pe post dupa accidentarea Paulei Ungureanu. Toata lumea a intrat in panica. „Ce ne facem cu un singur portar? Daca se va intimpla ceva si cu Tolnai?”. Toto sau Totolino, asa cum o alinta colegele, nu dispera. „Domnul e cu noi. El e in tot si in toate„, le-a spus ea coechipierelor.

Si Dumnezeu i-a dat ieri puteri nebanuite. Tolnai parca a avut ieri patru miini si patru picioare. Si cind nu a fost suficient, Dumnezeu a facut ca mingea sa se duca in bara sau pe linga poarta. „Nimic nu e intimplator”, ii place lui Toto sa spuna.

De sase ani Talida merge la biserica, ori de cite ori are ocazia. Simte ca se linisteste. De trei ani a trecut la religia crestin evanghelica. „Credem tot in Dumnezeu, in Iisus Cristos. Un Dumnezeu e in toate. Am simtit insa ca acolo mi-e locul”.

La Oltchim, dar si la „nationala”, e un ritual. Tolnai spune o rugaciune inaintea fiecarui meci in vestiar si se roaga pentru sanatatea fetelor. „Eu ma rog tot timpul, nu numai inainte de meciuri. Trebuie sa multumim Celui de Sus ca noi avem de toate, ca sintem bogati. Sint altii sarmani, care nu au ce minca sau unde sta. Important e sa fim sanatosi”, subliniaza Talida.

Talida recunoaste ca ieri, in jurul ei, s-a creat o presiune in plus. „Le multumesc fetelor ca m-au ajutat in aparare si am putut sa cistigam! Am intrat pe teren cu gindul la Paula. Ii dedic ei aceasta victorie. Stiu ca si-ar fi dorit sa fie alaturi de noi, dar nu a putut”, a spus Toto. Nu i-a fost frica de Muntenegru. „Au si ele tot doua miini. Noi ne-am sustinut una pe alta, am fost puternice si am aratat asta pe teren”, a spus Talida. Crede intr-un rezultat mare, chiar daca, in poarta, Talida va ramine singura si in meciul cu Rusia, de miiine. Dumnezeu are ultimul cuvint. „Domnul ne va ajuta sa ne indeplinim ceea ce ne-am propus”.

Sursa: gsp.ro