Biblia – ghid de supravietuire financiara?

Biblia – ghid de supravietuire financiara?Este oare Biblia un bun ghid de investitii? Unii gasesc in ea sfaturi utile pe timp de recesiune, potrivite pentru a-i calauzi pe credinciosi prin hatisurile economiei moderne.

Multi vad acum Biblia ca pe o sursa de intelepciune financiara in aceste vremuri grele. „Toate sfaturile mele profesionale isi au radacinile undeva in Scriptura”, spune Ron Blue, autor al lucrarii „Surviving Financial Meltdown” (Cum sa supravietuiesti dezastrului financiar”) si fondator al Kingdom Advisors, o organizatie ce ofera training profesionistilor crestini din domeniul financiar.

Blue utilizeaza Biblia ca sursa de indrumare in orice domeniu, de la bugetarea cheltuielilor personale, pana la investitii pe termen lung. El spune, totusi, ca „atunci cand Biblia vorbeste despre bani, scopul sau nu este neaparat de a te ajuta sa devii milionar, ci de a-ti modela caracterul.”
James Hudnut-Beumler, decan al Divinity School, din cadrul Vanderbilt University si autor al lucrarii „In Pursuit of the Almighty’s Dollar”, atentioneaza ca Biblia este pana la urma o expresie a iubirii lui Dumnezeu fata de oameni, si ca si-ar putea pierde din forta daca ar ajunge sa fie privita ca un manual de „solutii pentru problemele financiare”.

Sursa: www.zf.ro