Ce spune Biblia despre cauza bolilor?

Ce spune Biblia despre cauza bolilor?

Ce credeti despre aparitia in corpul omenesc a diverselor boli mai mult sau mai putin grave? Care este cauza lor: mostenirea genetica a individului, mediul in care traieste, stilul sau de viata, ori, pur si simplu boala vine de la Dumnezeu ca si pedeapsa? In al doilea rand, pentru vindecare, considerati ca tratamentele prescrise de doctori sunt cele ce conteaza, ori tot Dumnezeu este cel care raspunde rugaciunilor bolnavului si uneori face miracole, ca nici medicii nu-si pot explica?

Toate cauzele enumerate mai sus pricinuiesc bolile, dar, sunt exista spirituale care stau in spatele acestor cauze genetice, de mediu, stil de viata, etc. Unor oameni le vine greu sa creada ca Dumnezeu aduce boala si vindecarea si totusi, Biblia ne invata ca…

Pacatul  este  una din principalele cauze ale bolilor

Spre sfarsitul cartii Deuteronom, Dumnezeu le-a dat poporului Israel o lista cu binecuvantari si blesteme, in dependenta de felul cum vor asculta sau nu de Legea Lui si zice astfel:

Daca nu vei pazi si nu vei implini toate cuvintele Legii acesteia, scrise in cartea aceasta, daca nu te vei teme de acest Nume slavit si infricosat, adica de Domnul Dumnezeul tau, Domnul te va lovi in chip minunat, pe tine si samanta ta, cu rani mari si indelungate, cu boli grele si necurmate. Va aduce peste tine toate bolile Egiptului de care tremurai, si ele se vor lipi de tine. Ba inca, Domnul va aduce peste tine, pana vei fi nimicit, toate felurile de boli si de rani care nu sunt pomenite in cartea Legii acesteia. Dupa ce ati fost atat de multi ca stelele cerului, nu veti mai ramane decat un mic numar, pentru ca n-ai ascultat de glasul Domnului Dumnezeului tau. (Deuteronomul 28:58-62)

Apasa aici pentru a citi continuarea articolului »