Valentin Popovici in Europa

Valentin Popovici in Europa

Asistam la un gest mare de curaj si jertfire. Dupa problemele medicale avute nu de mult, Valentin Popovici pleaca spre Europa cu un grup muzical de misiune. Va chem sa ne rugam impreuna pentru aceasta deosebita lucrare. Vor fi vizitate biserici baptiste si pentecostale din cateva tari.

Am preluat de pe site-ul crestinilor baptisti romani din Spania acest foate frumos anunt, despre o foarte asteptata vizita:

„Fanfara Soli Deo Gloria formata din credinciosi din mai multe Biserici Baptiste Romane din Statele Unite si Canada organizeaza un turneu de vizitare a mai multor Biserici Evaghelice Romane din Europa.

Impreuna cu fratele Valentin Popovici, pastorul Bisericii Baptiste Romane din Chicago vor sluji in mai multe biserici (atit baptiste cit si pencticostale) din Italia, Germania, Austria, Franta si Spania.

Salutam gestul plin de dragoste a fratilor nostri care cu mult efort si mare cheltuiala doresc sa sprijnine adunarile din diaspora europeana in lucrarea de evanghelizare si de zidire spirituala la care este chemata Biserica lui Cristos de pertutindeni.

Va atasam aici scrisoarea fratelui Valentin Popovici adresata Bisericilor cu care vor colabora in acest proiect.

Dumnezeu sa fie binecuvintat de aceasta jertfa

******

Valentin Popovici in Europa
27 aprilie 2011
Iubitii mei frati in Hristos Domnul!

Binecuvantat sa fie Dumnezeul Mantuirii noastre! „Binecuvantat sa fie in veci slavitul Lui Nume! Tot pamantul sa se umple de slava Lui!” (Ps. 72:19).

Va marturisesc intai bucuria pe care o am la gandul calatoriei pe care urmeaza sa o facem cu ajutorul Domnului in vara aceasta in mai multe orase din Europa unde sunt adunari romanesti, printre care si adunarea unde slujiti ca pastor. Este pentru mine si sotia mea un vis frumos care se implineste si pentru care nu avem cuvinte sa multumim lui Dumnezeu. Totodata, va destainui si celalalt gand pe care il am, acela de slabiciune si neputinta. Tinerii cu care mergem, fanfara „Soli Deo Gloria”, in mare parte fanfara din biserica unde slujesc, si altii din Georgia, Canada si Texas, au o ravna mare pentru misiune: in niste vremuri de criza economica asa cum n-am mai trait, ei s-au pus la munca, la faurirea de planuri mari, la jertfe costisitoare. Si calatoria aceasta este o jertfa pentru fiecare din ei. M-au tras si pe mine in aceasta aventura a credintei, si la 15 iunie pornim spre Europa. Simt ca versetul 11 din Psalmul 2, „Bucurati-va tremurand…” se aplica foarte bine la starea in care ma aflu acum.

Oricum, va multumesc mult pentru acceptarea venirii noastre la dumneavoastra, si va multumescpentru discutiile telefonice calde si dragostea aratata fratelui Cimpoes care organizeaza aceasta misiune, si pentru rugaciunile in care dorim sa ne unim impreunapentru ca Bisericile sa fie inviorate si intarite prin cantare si Cuvant, in puterea Duhului Sfant, pentru ca Evanghelia sa straluceasca pe fata Domnului Isus, iar Duhul lui Dumnezeu sa castige suflete pentru Imparatia Sa vesnica.

Asteptam cu nerabdare sa ne intalnim, sa fim impreuna, sa ne intarim sufleteste unii pe altii, sa dam slava Domnului Isus pentru bunatatea Sa. „De aceea, preaiubitii mei frati, fiti tari, neclintiti, sporiti totdeauna in lucrul Domnului, caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica!” (I Cor. 15:58).
Fiti binecuvantati de Domnul !

Valentin Popovici

** Programul vizitei: aici

Sursa: RBA biserici