Iohannis a promulgat legea care impune educația sexuală pentru copii

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede obligativitatea organizării în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, a unor programe de educație pentru viață și pentru sănătate, inclusiv educație sexuală pentru copii, informează Agerpres. 

Potrivit sursei citate, actul normativ modifică și completează Legea 272/2004 privind „protecția și promovarea drepturilor copilului”.

„Organele de specialitate ale administrației publice centrale, autoritățile administrației publice locale, precum și orice alte instituții publice sau private cu atribuții în domeniul sănătății și în domeniul educației sunt obligate să adopte, în condițiile legii, toate măsurile necesare pentru: derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor; derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru sănătate, inclusiv pentru dezvoltarea capacităților psiho-emoționale, a competențelor sociale și interpersonale”, se arată în lege.

Citiți aici legea nr. 45 din 3 aprilie 2020 adoptată Parlamentul României și publicată în Monitorul Oficial nr. 287 din 6 aprilie 2020, pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Sursa: www.agerpres.ro