Proclamăm luna iunie, Luna identității creștine 

Conștienți de identitatea creștină bogată a poporului român și profund îndurerați de încercările de distrugere a acestei identități prin tot felul de atacuri și propagandă anti-familie, anti-viață, împotriva credinței și valorilor creștine, ARN a lansat în 2021 o petitie pentru a solicita Parlamentului Romaniei să declare Luna Iunie (sau o anumita zi din luna Iunie) drept Ziua identitatii crestine in Romania!

De câteva decenii, în luna iunie secularismul își sărbătorește “identitățile” seculare, punând un accent ciudat și preponderent pe identitățile (sau lipsa acestora) și orientările vieții intime și transformând acest subiect, timp de o lună, în cel mai fierbinte subiect al zilei, atât la nivel național cât și global.

Cu multă generozitate, spațiul public este pus la dispoziția celor care subscriu acestor noi așa numite “identități”. Accentul este pus pe doctrine, manifestări și propagandă, nu doar ne-creștine, dar de multe ori anti-creștine și chiar ostile creștinismului. Secularismul și adepții lui numesc luna iunie “luna diversității” sau “luna mândriei” și își sărbătoresc identitatea prin așa numitele marșuri ale diversității și ale mândriei. Ne sunt vandalizate bisericile și ne este batjocorită credința și închinarea.

Creștinii au și ei identitatea lor, unică, de o valoare inestimabilă și multimilenară, dar care periodic trebuie readusă în atenția publicului, în spațiul public, reafirmată și întărită.

În acest sens, declarăm luna Iunie drept Luna Identității Creștine în România și încurajam toți cetățenii României, indiferent de confesiunea religioasă, să sărbătorească Luna Identității Creștine, în familie, în spațiul public, în mod individual și colectiv.

Luna Identității Creștine nu este o sărbătoare confesională, nu are nuanțe teologice și nu este desemnată să atragă atenția asupra unei confesiuni. Scopul ei este să ne reamintim reciproc și periodic că suntem creștini, că împărtășim valori și convingeri creștine identice, că ne prețuim identitatea creștină și că nu ne este rușine de credință noastră creștină. Este totodată desemnată să atenționeze secularismul și toate instituțiile acestuia că existăm și că avem o identitate proprie care trebuie cunoscută, păstrată, respectată și nediscriminată.