Alegeri la Comunitatea Baptista Oradea si Satu Mare

Alegeri la Comunitatea Baptista Oradea si Satu Mare

Crestinii baptisti din judetele Bihor si Satu-Mare si-au ales, sâmbata, la Oradea, conducerea executiva si comitetul comunitatii. Pentru urmatorii patru ani, Comunitatea Crestina Baptista din Oradea si Satu Mare are un nou presedinte, o noua configuratie a bordului de conducere si noi membri in comitetul comunitatii. Peste doua luni, delegatii Comunitatii baptiste din Bihor au un alt examen, la Congresul national al cultului baptist, unde va fi votata presedintia nationala a Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din România pentru viitorii patru ani.

 

Mandatul noii conduceri executive este definit prin dorinta de unitate, de dialog si trezire spirituala a Bisericii Domnului Isus Hristos. „Ma rog Domnului sa ne faca una!” – a marturisit Adunarii Generale pastorul Petru Vidu, noul presedinte ales al Comunitatii Crestine Baptiste din Oradea si Satu Mare. Aproximativ 300 de delegati din totalul de 350 al Adunarii Generale Elective au raspuns prezent la apelul facut de presedintele de sedinta, de la amvonul Bisericii Crestine Baptiste „Emanuel” din Oradea. Delegatii au reprezentat prin vot majoritar vointa celor 14.000 de membrii si 6.000 de apartinatori din cele 215 biserici si filiale ale comunitatii baptiste de Bihor si Satu Mare, pastorite de 85 de pastori si 14 prezbiteri. Lucrarile Adunarii Generale a Comunitatii Crestine Baptiste Oradea si Satu Mare au fost conduse de presedintele in exercitiu Florian Negrut care, la incheierea celui de-al doilea mandat de 4 ani, dupa un an 2010 in care s-au botezat 210 crestini, dintre care 90 doar la Biserica Baptista Emanuel din Oradea, a tinut sa multumeasca lui Dumnezeu „pentru ca am primit sa slujesc o singura comunitate si las, spre slujire, tot o singura comunitate”.

Dupa momentele de rugaciune din deschiderea lucrarilor adunarii, presedintele Florian Negrut si vicepresedintii din fosta conducere executiva a comunitatii, pastorii Gheorghe Padure, Marius Cruceru si Dorin Hnatiuc si-au prezentat raportul de activitate si misiune crestina. Raportul financiar al anului 2010 a fost prezentat si validat in unanimitate, iar Proiectul de Buget al comunitatii pentru anul 2011 a fost votat de intreaga Adunare Generala electiva, fara vreo modificare sau vreun amendament. S-a constituit, prin vot unanim, un Fond de ajutorare a pastorilor aflati in dificultate financiara majora, cont special in care pot face donatii chiar si fratii pastori cu posibilitati financiare peste medie. Presedintele de sedinta a facut apel la toti delegatii bisericilor din Bihor si Satu Mare pentru a impulsiona si coordona eficient colectarea donatiei de 6 lei de la fiecare baptist pentru sustinerea financiara a bugetului de salarii al pastorilor. Si-au mai prezentat raportul de activitate si viziunea misiunii de slujire prof. univ. dr. Paul Negrut, rectorul Universitatii Emanuel din Oradea (singura universitate baptista conservatoare acreditata din Europa) si pastor al Bisericii Crestine Baptiste Emanuel, directorul Radio Vocea Evangheliei Oradea, pastor Daniel Burtic, precum si directorii Liceului Teologic Baptist Oradea, prof. Constantin Buleandra si prof. Iosif Curta.

Sesiunea de nominalizari si alegeri prin vot secret a noii conduceri executive (formata din cinci membri) si a comitetului de coordonare (format din zece membri), mandatate pentru urmatorii patru ani in slujirea Comunitatii Crestine Baptiste Oradea si Satu Mare, s-a consumat intr-o atmosfera de calm si implicare eficienta a majoritatii covârsitoare a delegatilor electori. Noua configuratie a bordului executiv al Comunitatii Crestine Baptiste Oradea si Satu Mare a fost validata astfel: Presedinte – pastor Petru Vidu, Vicepresedinte responsabil cu activitatea pastorala – pastor Florian Negrut, Vicepresedinte responsabil cu educatia biblica – pastor Dorin Hnatiuc, Vicepresedinte responsabil cu misiunea crestina – pastor Mihai Micula si Secretar – Alin Faur. Lucrarile Adunarii Generale a baptistilor bihoreni si satmareni s-au incheiat in rugaciune si cântari de slava aduse Domnului nostru Isus Hristos.

Sorin PETRACHE