Comunitatea Baptistă Suceava, În atenția domnului Adrian Porumboiu și a redacției Telekom Sport

COMUNICAT COMUNITATEA CREȘTINĂ BAPTISTĂ SUCEAVA

În atenția domnului Adrian Porumboiu și a redacției Telekom Sport

Cu adâncă mâhnire am luat la cunoștință despre declarațiile transmise ieri, luni, 06.04.2020, prin care aduceți acuzații grave la adresa credincioșilor baptiști din orașul și județul Suceava.
În articolul publicat afirmați în mod eronat că motivul pentru situația dramatică de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este faptul că foarte mulți credincioși baptiști nu au respectat regulile împotriva răspândirii Covid-19:
„Au intrat foarte mulţi pocăiţi care n-au respectat nimic, s-au întrunit, s-au întrunit până au doborât un sistem medical adevărat. La Suceava totul a pornit de la nişte adunări ale baptiştilor, apoi, de acolo, s-a împânzit prin spital, ca Vodă prin lobodă. Nu au avut echipamentele şi s-au ales cu o adevărată dramă”
În urma acestor opinii nefericite ne vedem nevoiți să facem următoarele precizări:

  1. Nu poate nega nimeni faptul că în această perioadă fără precedent unii concitadini nu au reușit să se conformeze în totalitate regulilor impuse de către autorități. Dar de aici și până la a acuza o anumită categorie a populației și de a reduce cauzele întregii crize medicale la o anumită confesiune religioasă este o cale infinit de lungă, de neacceptat și de neconceput.
  2. Dumneavoastră afirmați că “mulți pocăiți au doborât un sistem medical adevărat.” Considerăm că doar organele abilitate pot stabili cu exactitate ce anume a “doborât” sistemul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. În lumina anchetei făcute până acum nu reiese că sistemul medical a fost “doborât” de către pacienții spitalului, cu atât mai puțin de o anumite categorie confesională de pacienți.
  3. Poate că una dintre problemele majore care au stat la baza crizei de la Suceava se regăsește chiar în declarația dumneavoastră atunci când afirmați că cei din spital “nu au avut echipamentele” de care aveau nevoie pentru a face față unei astfel de situații. Sunt deja binecunoscute lipsurile care au făcut ca sistemul medical să fie “doborât”. Lucrul acesta este confirmat chiar și la ora actuală de anunțul umanitar prin care spitalul “roagă toate companiile pharma să ajute cu materiale si echipamente de protecţie” și apelează la populație pentru susținere financiară prin sponsorizare. (http://www.spitaluljudeteansuceava.ro/)
  4. Pocăiții nu doresc să “doboare” nimic altceva decât ceea ce condamnă Dumnezeu, și anume păcatul. Acesta poate fi “doborât” doar prin pocăință și credință în moartea mântuitoare a Domnului Isus Hristos. Fără acestea, orice om va fi “doborât”, mai de vreme sau mai târziu, de consecințele propriilor păcate.
  5. Ca și credincioși creștini baptiști, nu doar ne rugăm pentru bolnavi și cadrele medicale, ci suntem direct implicați în lupta împotriva coronavirozei Covid-19 prin donații financiare și nu în ultimul rând prin medicii, asistentele, infirmierele și voluntarii care provin din bisericile baptiste. Baptiștii au fost dintotdeauna cetățeni responsabili, loiali și care, în ascultare de Dumnezeu, participă alături de ceilalți cetățeni la pacea și prosperitatea țării lor.

În speranța că aceste informații vă vor ajuta să aveți o perspectivă cât mai corectă a lucrurilor, vă solicităm retragerea afirmațiilor publicate pe platformele publicației dumneavoastră.
Vă mulțumim pentru colaborare și vă dorim paza și ocrotirea Dumnezeului Atotputernic peste viețile și familiile dumneavoastră.

În numele Comunității Creștine Baptiste Suceava,

Vicepreședinte, Pastor Iosif Mirăuță Secretar, Pastor Cătălin Croitor

Str. Dragoș Vodă, Nr. 28A, 720184, Suceava
Tel / Fax 0230521886, E-mail ccbs@baptisti.ro
07.04.2020