Conferinta nationala de tineret BCER-UBCE a fost anulata

Va aducem la cunostinta, cu parere de rau, ca anul acesta nu se mai organizeaza Conferinta Nationala de Tineret din cadrul BCER-UBCE.

Aceasta hotarare a fost luata cu greu dupa mai multe dezbateri cu cei implicati in organizare. Dupa cum cunoasteti, evenimentul urma sa se desfasoare la Brasov in perioada 23-26 august 2012.
– La baza acesteti hotarari, motivul principal a fost lipsa unui spatiu in care sa se organizeze acest eveniment. Desi am facut toate demersurile necesare, din timp, la ultima deplasare pe care am facut-o impreuna cu fratele Anghel Vasile – secretarul Zonei Brasov, pentru a stabili ultimele detalii legate de organizare (sala conferinta, cazare, masa, s.a.m.d.) am constatat ca Sala Sporturilor din Brasov este intr-un proces de extindere si renovare. Desi am stiut ca lucrarile au un anumit termen de finalizare, domnul director al salii a estimat ca lucrarile nu vor fi gata mai devreme de luna octombrie. Pentru mine si fratele Anghel Vasile a fost un motiv de bucurie sa constatam ca toate persoanele pe care le-am intalnit si care reprezentau instituiile care au fot implicate ca baza materiala in organizarea conferintei s-au bucurat sa ne revada. Am fost incantati sa constatam ca, per ansamblu, au ramas cu o impresie buna, motiv pentru care luam in calcul ca urmatorul eveniment sa tot la Brasov.
– Dupa aceasta intalnire am luat in calcul mai multe sali din Brasov pe care le-am vizitat, mare parte din ele fiind in aceeasi situatie ca Sala Sporturilor, avand termene de finalizare a lucrarilor tot in lunile octombrie-noiembrie, negasind niciun spatiu.
– In aceasta situatie, am luat in calcul organizarea acestui eveniment in alte orase. Deoarece nu am reusit sa identificam capacitati de cazare la un potential de 900-1000 locuri la un pret acceptabil (negociabil), am avut ca ultima ipoteza de lucru organizarea acestui eveniment la Ploiesti.
In organizarea evenimentului la Ploiesti s-a luat in calcul ca Zonele Ploiesti, Bucuresti, Targoviste nu au nevoie de cazare, ceea ce ar fi reprezentat in jur de 400 de participanti. S-a lucrat pe varianta ca fiecare din aceste zone sa preia participanti din alte trei zone. Din calculele estimative, s-ar fi adaugat cazarea altor 350 participanti, urmand sa gasim variante de cazare pentru restul participantilor. Am avansat pe aceasta varianta de lucru, moment in care fratii din Ploiesti ne-au informat ca sala care ar trebui sa gazduiasca evenimentul este si ea intr-un proces de renovare si termenul lucrarii este tot in luna octombrie-noiembrie.
– La aceste impedimente s-a adaugat si faptul ca sponsorii cu care am colaborat anii trecuti nu au dat nici cel mai mic semnal vis-a-vis de solicitarile noastre. De asemenea, mai sunt si alte lucruri pe care nu dorim sa le scriem, ci le vom comunica la prima intalnire a Comisiei Nationale. Dupa aceste piedici si dupa o consultare in cadrul Comitetului Executiv, am considerat ca este mai bine sa multumim lui Dumnezeu pentru ajutorul din anii trecuti si sa cerem ajutor pentru urmatorul eveniment.
– Tema conferintei este foarte importanta pentru tineri si anume Pasiunea pentru Scriptura”, de aceea dorim sa pastram aceeasi tema pentru urmatorul eveniment. Am dori ca pana la urmatorul eveniment sa reusim sa parcurgem impreuna cu tinerii din bisericile crestine dupa evanghelie, citirea Scripturii in intregime. Luam in calcul editarea unui ghid pentru citirea zilnica a Bibliei.
– Propunerea reprezentantilor din Consiliul National care coordoneaza Comisia TAC este sa se organizeze in acest an patru intalniri regionale in care sa se abordeze aceasta tema, urmand sa fie dezvoltata la intalnirea nationala viitoare.
– Intrucat intalnirile regionale anterioare, care au avut loc la Cisnadie, Pascani, Craiova si Ploiesti, au fost evenimente reusite, dorim sa fie pastrate aceste patru locatii. Ca data va propunem ziua de sambata, 28 iulie, sau sambata, 4 august a.c. Ne-am bucura daca s-ar putea ca toate intalnirile sa se organizeze in data de 28 iulie, astfel incat toti tinerii din tara sa fie in acelasi timp, in aceeasi zi, in partasie unii cu altii, in cadrul acestor intalniri regionale.
Consideram ca pana la aceste date se finalizeaza toate examenele in care sunt implicati tinerii si le-ar prinde bine o zi de partasie binecuvantata.
– Rugam liderii zonali sa ia legatura intre ei pentru confirmarea datei de organizare si, de asemenea, sa aiba in vedere vorbitorii pe care doresc sa-i invite. Pentru capitolul vorbitori, am dori sa existe o consultare si cu echipa de la nivel national, care coordoneaza activitatea de tineret, adolescenti, copii.
Cred ca ar fi bine sa avem un termen pana cand sa stabiliti detaliile de organizare a conferintelor regionale, propunerea noastra fiind – 14 iunie a.c.
Aveti la dispozitie sistemele de comunicare pe care le-am folosit pana acum, in legatura cu orice detalii pentru care doriti sa avem o consultare.
Cand veti primi acest mesaj, va rog sa va rugati Domnului sa va dea intelepciune sa putem comunica tinerilor situatia si sa-i mobilizam pentru actiunile nationale pe care le organizam si sa-i mobilizam la rugaciune pentru urmatorul eveniment national.
Dan MITREA,
Secretar General