Ministerul Educatiei a aprobat Olimpiada de Religie Baptista

Ministerul Educatiei a aprobat Olimpiada de Religie Baptista

Ca urmare a demersului Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Sportului, in anul scolar 2009-2010, se va desfasura Olimpiada de Religie Baptista, prima editie. Actiunea este cuprinsa in Calendarul Olimpiadelor Nationale scolare, anul scolar 2009-2010 emis de catre MECTS, si se adrezeaza elevilor din clasele VII-XII pentru disciplina Religie baptista si elevilor liceelor teologice baptiste pentru disciplinele teologice (Vechiul Testament, Noul Testament, Istoria Crestinismului, Doctrine biblice) urmand a se realiza conform precizarilor MECTS nr. 24391/11.01.2010 si nr. 24392/11.01.2010.

Pentru disciplina Religie baptista se organizeaza, faza pe scoala: ianuarie, faza locala: februarie, faza judeteana: 20 martie, faza nationala: 8-11 aprilie 2010(Resita). La disciplinele teologice se vor desfasura faza locala: februarie, faza nationala: 8-11 aprilie 2010 (Resita). Olimpiada de Religie baptista se organizeaza in colaborare cu Inspectorul de specialitate-Religie din cadrul Inspectoratelor scolare Judetene.

Incurajam profesorii de religie baptista din tara sa participe la olimpiada, dand astfel dovada de credinciosie fata de slujba la care sunt chemati de Cristos, elevii putand dobandi formarea de competente educationale si spirituale.

Sursa: Buletin informativ „Stiri baptiste”