Urmărește premiera sezonului 4 Cartea Cărților pe canalul Alfa Omega TV

Urmărește premiera sezonului 4 Cartea Cărților pe canalul Alfa Omega TV în Săptămâna mare – 13-19 aprilie 2020 – de la ora 9:00 și 16:30

LIVE pe pagina oficială de facebook Cartea Cărților!

Episodul 1 – Isus hrănește mulțimile – 13 aprilie, ora 9

Cartea Cărților îi duce pe copii înapoi în timp la nunta din Cana. Sărbătoarea este aproape distrusă când se epuizează vinul, dar Isus intervine și, printr-o minune, El transformă apa în vin. Cartea Cărților îi duce apoi pe copii să vadă cum Isus hrănește o mulțime de peste 5000 de oameni prin înmulțirea a câtorva pești și a cinci pâini.


Episodul 2 – Petru și Corneliu – 13 aprilie, ora 16:30

Oana și Cristi întârzie la școală. Dacă Cristi primește încă un avertisment de la foarte strictul elev de serviciu, va trebui să stea în detenție după școală. Cristi îl roagă pe Memo să-i ajute să se camufleze ca să intre în școală, dar planul lor eșuează. El și Oana sunt prinși.

Cartea Cartilor

Cristi imploră milă, știind că ghimpele din coasta lui nu-l va ierta. Elevul de serviciu nu are niciun interes să-i ofere lui Cristi un tratament special față de ceilalți. Atitudinea lui Cristi față de acest băiat care își face datoria, cere apariția Cărții Cărților. Cristi crede că poate scăpa într-un loc unde este împăratul propriei sale lumi.

Dar de data aceasta, Cartea Cărților îl ia și pe elevul de serviciu cu ei! Cartea Cărților îi duce înapoi în timp într-o vreme în care Petru a trebuit să învețe că Dumnezeu nu are preferați și că mântuirea este pentru toți.


Episodul 3 – Pavel și Sila – 14 aprilie, ora 9

Oana e tristă pentru că trebuie să-și scoată amigdalele. Cartea Cărților îi duce pe copii în Filipi, unde îi întâlnesc pe Pavel și Sila care predicau.

Cartea Cartilor

După o introducere interesantă, în care Paul scoate un demon dintr-o ghicitoare, Pavel și Sila sunt arestați, bătuți și aruncați în închisoare. Oana observă comportamentul lui Pavel, chiar și în cele mai întunecate momente, în timp ce el și Sila cântă laude la adresa lui Dumnezeu.

Când are loc un cutremur, ei nu profită de situație pentru a scăpa, pentru că au milă de temnicerul lor. Temnicerul este impresionat de grija lor pentru el și de marea lor credință și, în cele din urmă, este botezat de Pavel. Oana se întoarce acasă cu puteri și promisiuni noi, ca Pavel și Sila, pentru a încerca să fie bucuroasă chiar și în cele mai grele situații.

LECȚIE: Fii fericit chiar și în cele mai nefaste situații.


Episodul 4 – Templul lui Solomon – 14 aprilie, ora 16:30

Echipa lui Cristi este aleasă să meargă în finala competiției naționale Dezlănțuirea Roboților, dar extazul lui se transformă rapid în disperare atunci când își dă seama că nu va putea participa din cauza unor reguli.

Cartea Cartilor

În timp ce Cristi se plânge cu privire la modul în care echipa pe care a fondat-o merge fără el cu robotul proiectat de el, Cartea Cărților îi duce pe copii în Israelul antic. Acolo copiii îl întâlnesc pe tânărul Solomon care va moșteni în curând tronul de la tatăl său, regele David. Odată cu aceasta, va moșteni de la tatăl său și sarcina de a construi Templul Domnului, unde se pot închina Domnului Dumnezeu și Chivotul Legământului va avea o casă permanentă.

Cristi este uimit și puțin confuz de cum regele David a putut proiecta și pregăti o structură atât de uimitoare precum Templul care urmează să fie construit, apoi să lase pe altcineva să-l construiască. Când Solomon este uns un rege și construiește Templul, Cristi află că planul lui Dumnezeu – nu al oamenilor – se va împlini și că cel mai bun plan dintre toate e să fii în planul Său. După ce se întorc din aventura lor biblică, Cristi acceptă faptul că, deși este posibil să nu participe la competiția Dezlănțuirea Roboților, el încă poate da echipei sale planul și strategia de câștig a jocului, pe care o și folosesc pentru a câștiga trofeul campionatului.

LECȚIE: Câteodată planul lui Dumnezeu este ca unul să pregătească mâncarea, iar alții să servească.

Citeste mai departe pe alfaomega.tv