Virgil Achihai: În numele creștinilor după Evanghelie din țară și diaspora

Scumpă familie Candrianu, iubiți creștini evanghelici,

Acum, la puțin timp după serviciul de înmormântare al fratelui nostru scump Viorel Candrianu, noi, creștinii evanghelici din țară și diaspora să ne luăm un timp și să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că l-am cunoscut, am vorbit, am slujit împreună sau am fost slujiți de fratele nostru.
Poate că în ultimii ani am organizat astfel de dureroase evenimente după un model cultural, îndreptat mai mult către participarea unor mari mulțimi de oameni decât spre conștientizarea vremelniciei noastre.
Ceea ce am văzut, însă, astăzi în cimitir la Ipotești, m-a făcut să înțeleg, mai mult ca până acum, că ˝scumpă este înaintea Domnului moartea celor iubiți de El˝ – Ps. 116:15. Înaintea Domnului Isus, El, biruitorul morții!
În zilele, lunile, anii ce vor veni, dacă Domnul Isus nu va reveni până atunci, amintirea dragului nostru frate, la fel ca cea a părinților, bunicilor, soților, copiilor noștri care au intrat în veșnicie, va trece într-un plan mai puțin de actualitate. Pentru noi, nu și pentru Domnul!
Iubiți creștini baptiști, creștini după Evanghelie, penticostali sau de alte confesiuni creștine, ce l-ați cunoscut pe fratele nostru Viorel, să nu uităm că suferința, boala, moartea sunt încă prezente în lumea noastră. Dar, lângă Hristosul cel Înviat, în noua creație, nu vor mai fi.
Iar noi vom fi cu El, cu toți cei răscumpărați, pentru totdeauna!
“Și-ți vom cânta Isus iubit
De drag o veșnicie,
Că Te-am iubit și Te-am dorit
Cât nimenea nu știe!”

Să plângem împreună cu cei ce plâng, dar, mai presus de durerea zilei, să ne bucurăm că numele noastre sunt scrise în Cartea Vieții Mielului!

În numele creștinilor după Evanghelie din țară și diaspora,
Virgil Achihai

Sursa: facebook.com/virgil.achihai