Alina Mungiu i-a acuzat pe susținătorii familiei Bodnariu că sunt plătiți de ruși după ce a încasat peste 500.000 de euro din bani norvegieni.

Alina Mungiu-Pippidi, președintele Societății Academice Române(SAR), a scris zilele trecute că susținătorii familiilor ai căror copii au fost confiscați de statul norvegian sunt controlați de la Moscova.

Articolul, postat pe siteul RomâniaCurată, o platformă ONG-istică, a stârnit un val de uluire generală.
Cu toate acestea, poziția doamnei Pippidi nu este surprinzătoare, având în vedere cine a  finanțat-o de-a lungul timpului pe președinta SAR.
Astfel, SAR a primit și primește fonduri în valoare totală de 236.875 euro, prin intermediul Fondului ONG prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014, pentru perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016″, arată ziaristul Victor Roncea, citând de pe siteul EEA GRANTS. Acești bani sunt chiar pentru siteul care a găzduit articolul „SIE, trezește-te! Rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecției copiilor”.
Interesant este că suma de 236.875 euro este primită de SAR prin intermediul „EEA Grants – Norway Grants”, un fond care teoretic reunește fonduri din Norvegia, Liechtenstein și Islanda. Teoretic, pentru că pe siteul EEA Grants – Norway Grants se arată clar contribuțiile: Norvegia 95,8%, Islanda 3,0% and Liechtenstein 1,2%.
Tot SAR a primit o finanțare de 81.370 de euro pentru „mobilizarea universităților pentru a combate discriminarea”.
SAR primește bani de la norvegieni pentru „Creșterea implicării ONG-urilor în politică și în procesul decizional local și național”. Pentru acest proiect, asociația Alinei Mungiu primește „doar” 83.539 de euro.
Citeste continuarea pe www.activenews.ro