Paul Dan despre Iosif Ton si Strajerii

Paul Dan despre Iosif Ton si Strajerii

Scrisoare deschisa catre comunitatiile Evanghelice din Romania si din afara ei

De curind printre Evanghelicii Romani de pe toate meridianele circula vestea ca pastorul Iosif Ton a aderat la miscarea cu caracter carismatic numita “Strajerii”. Iata dovada din propria lui declaratie: www.strajeri.ro.

Miscarea “Strajerii” sunt in legatura stransa cu un pastor apostat pe nume Chris Oyakhilome. http://www.youtube.com/watch?v=pDsbTbPdaqM

http://www.youtube.com/watch?v=PPWHxI-8_uw .

Ceea ce se intimpla in mod foarte trist cu pastorul Iosif Ton, este continuarea unor evenimente recente petrecute in America.

In vara aceasta am fost in vizita la Biserica Baptista din Portland pentru o perioada mai lunga. Un frate diacon pe nume Timotei Pop, a publicat o carte foarte documentata, numita “Misticism sau crestinism autentic” in care dezvaluia ca Iosif Ton este un mistic.

Reactia pastorului Iosif Ton a fost sa isi retraga rapid membralitatea din biserica. In consecinta, citva simpatizanti de ai lui, au vrut sa rupa biserica. Intre timp, pastorul Ton si-a explicat pozitia indelung pe blogul pastorului Daniel Branzei: http://barzilaiendan.wordpress.com/2010/08/13/o-disputa-din-care-castigam-noi/ . Din declaratia de pe blogul lui Daniel Branzei, pastorul Ton se incrimineaza singur ca fiind un mistic, zice el, “de tip Biblic”. Nu exista misticism Biblic! Iata cercetarea mea care am publicat-o acum in urma cu un an, care demonstreaza ca misticismul este un flagel care s-a raspindit in special printre liderii Evanghelici din America si din lume: http://noheresy.files.wordpress.com/2009/05/from-mysticism-to-the-gospel3.pdf .

Iata un exemplu concret, cit de grav este misticismul pastorului Iosif Ton. In cartea sa “Umblarea cu Dumnezeu, in unire cu Isus Cristos, sub calauzirea Duhului Sfant” (p. 314,315) face urmatoarea afirmatie abominabila:

Acum vreau sa ne intre lucrul acesta adinc in minte. Dumnezeu e o persoana. El e o persoana asa cum intelegi tu ca e o persoana. E o persoana care iubeste, o persoana cre e indragostit de tine si care iti cere dragostea si zice: “Hai sa ne cununam! Uita-te bine la Mine! Vezi tot ce e in Mine! Iti place de Mine? Si daca iti place de Mine, hai sa ne cununam si dupa aceea sa traim impreuna. Sa traim impreuna ziua si noaptea, toata viata de aici inainte; sa fim amindoi impreuna si sa fii implinit in dragostea mea.” ….Dupa ce am tinut cursul acesta acum un an in alta parte, am primit o scrisoare de la o sora, sotie de pastor, una din cele mai frumoase scrisori pe care le-am primit in urma cursului acestuia. Si sora imi povesteste in scrisoarea aceasta ce minune a fost ca ea sa inteleaga ca Dumnezeu e realmente o persoana care vrea sa intre in aceasta relatie de dragoste cu ea si ca de acum, in fiecare zi, cind se duce la timpul ei de partasie cu Dumnezeu, se duce la o intilnire de dragoste. Se duce la o intilnire cu o persoana care e cea mai minunata persoana din lume, si Persoana aceea zice: “Bine ai venit! Ne imbratisam, ne sarutam si ne iubim!” Si daca ti se pare cumva limbajul acesta prea de tot, citeste din nou Cintarea Cintarilor si citeste-o zicind: “Fata aceea indragostita sunt eu. Baiatul e Dumnezeu sau Domnul Isus.” Si dintr-o data vei intelege si tu ce a inteles aceasta femeie si vei spune si tu ca ea. “Toata relatia mea cu Dumnezeu s-a schimbat. Acum e o relatie vie, o relatie cu o persoana.”

Misticismul pastorului Iosif Ton este sensualitate spirituala, in care Cintarea Cintarilor este interpretata intru-n mod eretic si pacatos. Nu mira pe nimeni ca pastorul Ton s-a asociat cu miscarea “Strajerii” deoarece misticismul lui personal rezoneaza cu misticismul carismatic al acestei miscari. “STRAJERII” SUNT O TREZIRE SPIRITUALA FALSA. Face parte din inselaciunea spirituala din zilele din urma. Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pîna acolo încît sa însele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi” (Matie 24:24)

Bisericiile Evanghelice Romane de pretutindeni trebuie avertizate sa se fereasca de ereziile miscarii “Strajerii”.

Pastor Paul Dan
San Diego
danpaul.blog.com

21 thoughts on “Paul Dan despre Iosif Ton si Strajerii”

 1. Doamne fereste!!!Ce interpretare fireasca si subtire a ceea ce scrie Ton. Personal Ton ma convinge (desi sunt baptist si nu am avut astfel de experiente)prin argumentele lui pe care le consider biblice. Doamne ajuta sa iasa adevarul la lumina ca sa ne bucuram de lucrarea lui Dumnezeu. Nu uitati si pogorarea Duhului in ziua cinzecimii semana cu vacarmul facut de niste oameni beti dar era puterea Duhului acolo!!!

 2. Buna ziua.
  Ce s-a intamplat cu Iosif Ton este foarte trist?
  Din pacate ce se intampla cu Uniunea Baptista este foarte trist, si cu domnul Paul Negrut, care prin scrisoarea deschisa catre baptisti, dovedeste din nou o lipsa de bun simt si crestinism. De aceea ma intreb cine a iesit din cultul baptist?
  Aceasta miscare a aparut in sanul baptist, si mai mult tinde spre penticostalism nu spre carismatism…
  hmmm… aici trebuie discutat!
  Din pacate domnule din San Diego, reveniti in Romania, traiti aici si apoi… mai vorbim de lejeritatea dvs in a vorbi.
  Si acum cateva lucruri despre misticism. Cred ca lipseste baptistilor constipati la orice inseamna manifestare a Duhului Sfant. Daca studiati perioada mistica si practicantii misticismului veti zari ca toti au acelasi vocabular vis a vis de Dumnezeu, ca si Iosif Ton. Este un non sens sa vorbim de erotism in relatia cu Dumnezeu care este asexual.Mai putin va trebuie si veti spune ca IT este homosexual pentru afirmatile care le face. Este mizerabil numai sa amintiti ca cineva care spune ca-l iubeste pe Dumnezeu, ca-l imbratiseaza… este eretic. Da, ca orice miscare exista si riscul devierii.
  Sa vorbesti despre un lider al baptistilor asa cum vorbiti dvs si alti indivizi, denota lipsa de bun simt. Sa dai citate din Biblie ca acesta “Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pîna acolo încît sa însele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi” (Matie 24:24), si sa asociezi pe IT cu ei… este ”prea curajos” din partea dvs.
  Dar de ce nu… din prea mare plictiseala si bine,sa mai arunc si eu o mizerie, sau de ce nu sa caut si eu prin excrementele unor lideri.
  Hai, dati bataie, luati piatra, dati… voi cei lasi care ati fugit de aici…, scuipati, faceti conexiuni…daramati, loviti, daca omul este jos… mai loveste odata. Felicitari… si apoi duminica mergeti la amvon… si cu piosenia specifica, cu ranjetul fariseului… predicati despre bunatate.
  Stici ceva? Articolul dvs, nu va cunosc, este banal, jenant, expresii nefondate, logica puerila… si dincolo de toate o lipsa de bun simt.

 3. Dragul meu Paul Dan ai uitat ca tatal mincinosilor este „cel rau” ?
  Cum poti sa minti si sa fii rau
  Dar sa te crezi cu Dumnezeu ?…
  „…pe acest drum batatorit prima data de Satan insusi.Pe acest drum a mers si Richard Wurmbrand,…Si tot pe acest drum al misticismului unitiv merge acum Iosif Ton,…”Pagina 53 din cartea neagra a lui Timotei Pop „Misticism sau Crestinism autentic” este doar un exemplu intunecat plin de ura care nu are ce cauta in Biserica (nicidecum in slujba ei)…dar de cind cu gresit inteleasa „teocratie” puterea de decizie a Bisericii a trecut in mina unui „grup conducator” iar poporul sfint sufere privind nedreptatea care li se face „perilor albi” …
  „…Raul cel mare e ca democratia a invadat bisericile neoprotestante , in asa fel ca toate deciziile mari nu se mai iau de catre prezbiterii bisericii sub lumina si calauzirea Duhului Sfant(vezi Fap.15:28),ci se iau de catre toti membrii bisericii in mod democratic!” Pagina 408 din cartea sus mentionata a lui Timotei Pop …Si asa se face ca Adunarea a fost redusa la tacere, iar cei ce-ndraznesc sa sufle un cuvint sint eliminati din comitet,din diaconat, din secretariat, din participarea publica…Domnul Vede !…

 4. Comentariile deplasate si interpretarile eronate care sunt lansate cu privire la persoana pastorului Iosif Ton se datoreaza lipsei de discernamant, de substantialitate si maturitate spirituala a celor care fac aceasta evaluare. Altfel spus, trebuie sa te uiti mai intai la teologia de baza a acelei persoane, la modul de gandire al acesteia cu privire la doctrinele de baza, ca ispasire, justificare, sfintire, rascumparare, etc. Trebuie avut in vedere daca apar afirmatii nescripturale in legatura cu acestea sau altele, in legatura cu divinitatea Domnului Isus de exemplu, atunci de abia poate fi vorba de o problema. Teologia pastorului Iosif Ton este biblica, invatatura pe care o da bisericii este sanatoasa.
  In legatura cu scrisoarea acelei surori (?), cred ca este o interpretare fortata. Fr. Iosif Ton i-a atribuit un sens figurativ, iar respectiva, a luat prea literal totul, prea la propriu. In acest caz poate ar trebui verificate celelalte doctrine teologice ale expeditoarei scrisorii, pentru a putea sti exact cu cine stam de vorba, deoarece ar putea exista o problema de un anumit ordin, pe care fratele Iosif Ton sa nici n-o fi banuit macar. Stilul expeditoarei scrisorii mi se pare ca reflecta ceva anormal, spre deosebire de interpretarea pur simbolica, care-mi este inspirata in momentul in care citesc ce a scris fr. Iosif Ton. Daca mintea respectivei ii joaca feste?
  Cat priveste misticismul, imi dau seama ca unii habar n-au ceea ce inseamna sa fii mistic, daca considera notiunea ca neavenita in vocabularul si trairea crestinului din sec. XXI. Apropo, sunt baptista.

 5. Ma gandesc la un lucru. Richard Wumbrand, dupa primii 7 ani de puscarie, in cea mai crunta perioada a stalinismului s-a rugat cam asa: „Doamene daca ai nevoie de mine in puscarie trimite-ma acolo”. Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea si l-a trimis in puscarie pentru inca 7 ani. Si au fost 7 ani graznici dar multi oameni s-au pocait in puscarie datorita lui Wumbrand. Si vine acum un tanar impertinent si ne spune ca pe ‘terenul asta batatorit de Satana” a umblat si Richard Wumbrabd iar acum umbla si Ton.
  Eu ma intreb: acest tanar impertinent chiar este pastorul unei biserici?

 6. Vai de voi cum va mai rataciti, habar nu aveti ce spune Scriptura, astea-s zilele din urma, auzi ce spiune Ton ca suntem stapiniti de duhuri de draci?
  ca in spaele fiecarei boli e un duh? de unde a scos prostiile astea?
  E posibil? cind aturnat la Secu…intelg,,dara cum a luat-o razna; adica el 77 de ani a trait si numai acum s-a trezit? Asa a invatat el? Ce comparatie cu Wurmbrand, fiti seriosi’ cerul si pamantul…asa diferenta e intre ei.
  Treziti-va , chiar aveti nevoie, dar nu de catre sarlatani ca si Chris si Demeter, iar Ton a luat-o pe aratura.

 7. Strajerule, care este credinta ta? Ca, la fel cum Duhul Sfant si-a incheiat activitatea si influienta odata cu moartea apostolilor l-a fel au facut si demonii? Tu crezi ca astazi demonii nu mai influienteaza lumea? Dupa cum scrii am impresia ca tu nici nu crezi in existenta demonilor dar atunci ma intreb ce Biblie citesti tu. Ca in spatele bolilor se afla demoni sau nu asta e o alta poveste iar acel Chris este un impostor, asta nu o neaga nimeni. Dar nu-i pune in carca lui Ton toate aberatiile pe care le face acel Chris si toate aberatile charismatice din toata lumea si din toate timpurile asa cum face tovarasul Daniel Chiu.

 8. In contextul acestor discutii furtunoase vis a vis de persoana lui Iosif Ton, postez aici vesturile unei cantari superbe.

  Am dat eu oare ce e mai bun la Isus,
  Care-a murit atât de crunt?
  Gândind la sacrificiu de pe Cruce
  ?tiu, Domnul vrea s?-I dau ce am mai bun!

  Câ?i oameni am întors la calea dreapt??
  Câ?i oameni de p?cat am ‘liberat?
  M?-ntreb:am dat ce am mai bun la Isus,
  C?ci, El, chiar via?a Lui mi-a dat?

  M?-ntreb:oare-am avut mil? de al?ii,
  Sau L-am l?sat s? moar?-n drum?
  I-am ajutat salvarea s? o g?seasc??
  La Isus, Domnul vie?ii s?-i îndrum?

  Iosif Ton i-a ajutat pe multi salvarea s? o g?seasc?. Dar tu?

 9. Oameni slabi de minte , va bazati doar pe minuni, ajungeti sa aveti credinta bazata doar pe minuni iar cand acestea dispar se duce si credinta voastra cea inflacarata.

 10. Cine credeti ca are dreptate?
  Ma intreb oare cine i-a cerut lui paul dan parerea despre Iosif Ton?
  Il cunoasteti pe Paul Dan? Caracterul este de asa natura incat nu rezista sa se ia de cineva!despre adventisti a scris o carte,si acum ////
  pe cine il atata diavolul se tot preocupa cu scrisu pe bloguri

 11. Cred ca fratele Ton a dansat in doua barci cum se spune pina acum.Ar fii bine sa clarifice odata cu cine voteaza:e baptist sau penticostal sa nu se mai invarta in jurul degetului ca deja penticostalii l-au facut membru la ei asa de bucurosi sint.Adevarul e ca si-a cam dat cu firma in cap oricat de pocait si doxat ar fii, oricum trezirile astea peste noapte sant asa un foc de paie,si apropo de fratele Wurmbrand,el a suferit nu s-a contrazis pt Cristos cum fac astia acum nu stiu care sint mai treji si daca chiar erau asa de importante aceste lucruri despre vindecari si lucrarea Duhului Sfant ramaneau de la el niste predici pe aceasta tema,sau el o fii fost cu totul afon si numai Ton stie.Sa nu uitam ca fr.Wurmbrand l-a adus din nou la Dzeu pe Ton cand el era departe, si acum vreti sa cred ca mai mult stie puiul ca cioara sau cum?Faza asta cu strajerii are si multa reclama si se ascund si niste sume de bani in spatele ei interesatti-va putin si veti afla mult,fara bani nu misca nimeni nimic oricat de pocait ar fii.Dumnezeu sa aiba mila.

 12. As dori sa imi clarific un aspect. Cum pot fi adevarate in acelasi timp urmatoarele: Pe de o parte, daca un om ”intelege” (de la Dumnezeu) ca trebuie sa plece in America NU ar fi misticism, daca un om ”are o incredintare” (de la Dumnezeu) ca trebuie sa scrie o carte NU ar fi misticism, daca un om ”intelege” ca un anumit verset biblic se refera in mod specific la o problema personala de-a lui (de exemplu, casatoria) NU ar fi misticism. Pe de alta parte, acelasi om condamna ”misticismul” lui Iosif Ton. Citind cele scrise de Iosif Ton pe blogul lui Daniel Branzei, ”misticismul” lui Iosif Ton se reduce in esenta la lucruri asemanatoare, la experiente personale cu Hristos, la o calauzire reala a Duhului Sfant in zilele noastre. Atunci de ce sa fie condamnat”misticismul” lui Iosif Ton? Ceea ce vreau sa arat mai sus este fapul ca, de fapt, Paul Dan si Iosif Ton au in comun o comora: experiente personale cu Hristos, o calauzire reala si personala a Duhului Sfant, materializata in indemnuri specifice, de zi cu zi. Chiar si faptul ca amandoi apreciaza cartea „O experienta cu Dumnezeu” (Experiencing God) este un lucu care il au in comun, doar ca Iosif Ton apreciaza, in plus, si Hearing God’s Voice (Auzind Vocea lui Dumnezeu) a aceluiasi autor. Multe lucruri in comun.

 13. Dragii mei frati baptisti ,voi nu puteti sa-l limitati pe Dumnezeu in timp si lucrarea DUHULUI SFINT ar trebui sa aveti mare grija cind dezbracati de putere si de revelatie azi PERSOANA DUHULUI SFINT,ce credeti ca doar cel rau are puterea de a le vorbi oamenilor prin vrajitori si alte minuni ????? OARE TATA A NU AIBA GRIJA DE NOI SI AZI? MIE PERSONAL MI-A VORBIT DUMNEZEU cu privire la o persoana ca sa o avertizez si desi am fost foarte mirata ca doar dupa INVATATURA BAPTISTA NU SE POATE totusi iata ca desi sint baptista DUMNEZEU vrea sa ne trzeasca asa ca cercetati toate lucrurile si rugati-l pe DUMNEZEU sa va lumineze ,si frate PAUL NEGRUT ai mare grija ce faci cu persoana DUHULUI SFINT SA NU TE POMENESTI CA PETRU CA TE LUPTI IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU eu doresc ca ori mie ori tie sa-ti apara DOMNU CA LA PETRU AMIN

 14. Recent am primit o scrisoare cu un articol ultra-conservator semnat de pastorul Dan Paul. Cel care mi-a trimis articolul, a tinut sa precizeze „in sfarsit un om al lui Dumnezeu care se propunta impotriva pacatului”. I-am scris apoi pastorului Dan Paul un mesaj in care ii ceream cateva explicatii la cateva punccte din articol. Simtindu-se ofensat, pastorul Dan Paul mi-a scris un mesaj de amennintare in limba engleza. A refuzat sa scrie romaneste, dandu-se drept american. Ce e trist ca astfel de oameni recalcitranti se lingusesc pe langa americani si apoi te ameninta cu americanii. Consider ca ar fi necesare niste articole in engleza in care sa se explice clar actiunile acestor lideri religiosi de a insulta si denigra pe altii.
  Dan Paul uita sa spuna ca acel Timotei Pop nu este altceva decat un Diotref care se zbate din rasputeri sa ajunga la pupitru si sa tina cuvantari. De asemenea, Timotei Pop este un tip avid dupa bani fapt care l-a determinat sa scrie o carte impotriva unei personalitati in speranta ca va vinde in tiraj mare si se va imbogati si va ajunge celebru. Cine-l cunoaste mai indeaproape pe Timotei Pop ar putea sa spuna mai multe. Din pacate multi frati de la biserica baptista din Portland se simti timorati de acest personaj si stiu ca e in stare sa improaste pe oricine cu noroi, de aceea nu se pronunta. Sunt convins ca pastorul Dan Paul e platit de Timotei Pop sa-i faca reclama la carte cu promisiuni desarte cum au loc de obicei intre fatarnici. Paul Dan sau Dan Paul cum se prezinta el, se da ultra-crestin dar e in stare sa te muste cu dinti de lup cand ii pui intrebari incomode. Pe unii i-a amenintat ca-i da in judecata etc. Pai asa se comporta un crestin baptist conservator sau „fundamentalist”? Chiar si scrisoarea aceasta denota multa rautate si ranchiuna. Bisericile baptiste se duc pe apa sambetei pt ca sunt invadate de „slujitori” care stiu sa „slujeasca” doar la microfon, in rest isi vad de business-ul lor si sunt in stare sa calce peste cadavre ca sa acceada la microfon. Iosif Ton nu este ca ei si de aceea vor sa-l devoreze. Dumnezeu nu va lasa nepedepsite astfel de actiuni samavolnice facute in numele „adevarului” (relativ, perceput doar de invidiosi si certareti cu masca religioasa).

 15. Cind vine vorba de minuni sarim repede ca arsi. Si asta este o reactie buna cind ne gindim ca Sfinta Scriptura ne arata ce inseamna minunile. Pavel la lasat bolnav pe Trofim in Milet. Dece asa? v-ati pus vre-o data intrebarea? Pavel insusi avea un tepus, o durere in trupul lui si s-a rugat si Domnul ia dat un raspuns care pe noi azi ne-ar fi deranjat, noi zi care umblam dupa vindecari.Sau tot Pavel spune, Voua va fost dat harul nu numai sa credeti ci si sa suferiti impreuna cu Hristos.Apoi citi dintre cei care se cred ca sint credinciosi stiu ca suferintele sint mijlocul prin care Dumnezeu curateste sfinteste pe copii Lui Dumnezeu.

  John

 16. Domnule Nemes, il cunsc pe fratele Dan si multi farti care l-au cunoscut pe cind era in Romania , pastor la biserica Cuvintul Adevarului, au numai cuvinte de lauda la adresa Dommnului, pentru asa un om; imi pare rau ca te exprimi prin cuvinte neadevarate, dar tu vei da socoteala si nu eu:
  Fratele Timotei Pop e un frate cu principii crestine, a tarit in Brasov, este daesemenea cunoscut de fartii de acolo; printre care si o familie prietena.
  Nu stiu pe cine aperi, dar in mid sigur NU adevarul.
  Este foarte urit ceea ce faci.
  Nu mai spune ca esti crestin; fratele Paule in America de peste 30 de ani, a venit in Romania si a palntat o biserica in Bucuresti.
  Ce ar fi sa stai inaintea Domnului , sa intrebi care este Adevarul; sa-ti ceri apoi iertatre de la Domnul si de la acseti frati, care au o viata si o famile exemplara.
  Daca te-ai exprimat ca si aici; bine ca ti s-a raspuns dupa nebunia ta.
  Sau asteptai altceva?

 17. Srajerule, biseicile nu se planteaza ci numai ciupercile , ele rasar dupa ploaie. Adevarata Biserica este cea pe care , ATENTIE, a zidit-o, construi-o Domnul Hristos. Eu spune El voi zidi Biserica mea. Ce fel de Biserica construeste El? din pietre vi, din suflete aduse la viata. Pina ce nu esti adus din moarte la viata est i caramida care Zidarul o resoinge, Ma intelegeti ca fac referire la lucrurile spirituale.As intreba, mai este acea biserica in Bucuresti sau a disparut ca cele din Efes la modul literal?

  O zi binecuvintata

  John

 18. Sute de baptisti romani trec anual la adventisti. Fenomenul invers insa nu are loc. Va dati seama ca nimeni nu ar trece de la o religie mai tare la una mai slaba. Ca atare, adventistii nu recunosc botezul pe care l-au primit acesti oameni la baptisti si ii facem sa se mai boteze inca o data in mod corect. De ciuda, Paul Dan a scris o brosura si impotriva adventistilor, pt ca religia adventista castiga teren si tot mai multi oameni isi dau seama de adevarurile proclamate de noi in comparatie cu toate celelalte religii. Predicile domnului Paul Dan sunt axate mai mult pe imbracamintea femeii. Cred ca se poate si ceva mai bun decat sa te uiti dupa fustele „surorilor” din biserica si apoi sa le judeci. Sa fi disparut oare legea din lipsa de preoti?

 19. Este trist ca sunt milioane de oameni care merg in iad in momentul asta si sute de crestini din romania au timp sa stea si sa disece viata si deciziile fratelui Ton. E mai mult decat trist, e stupid. Inchideti-va calculatoarele si iesiti pe strada. Sunt milioane de oameni care au nevoie sa auda de dragostea Dumnezeului adevarat. Nu trebuie sa o spuneti cum a spus-o Ton, spuneti-o cum stiti mai bine, numai faceti-o si nu mai pierdeti vremea denigrand oameni/lucrari/deominatiuni/miscari care nu se potrivesc tiparului vostru. Daca credeti ca stiti mai bine dovediti-o: credinta fara fapte este moarta. Deci intrebati-va cum e atitudinea asta a voastra o marturie pentru cei ce nu cred in Dumnezeu? Cum ajuta la inaintarea Imparatiei pe pamant? Si poate in loc sa scrieti un blog denigrand un om, puteti sa scrieti un articol de incurajare cu modalitatile in care Dumnezeu lucreaza in viata voastra personala in fiecare zi. :-)

 20. imi pare tare rau de faptul ca se pune la indoiala calitatea „crestinului” POP TIMOTEI , care intradevar a trait in Brasov , voi cei care scrieti despre el , il cunoastei sau a-ti auzit despre el de la unul sau altul , iar fiecare l-au catalogat dupa interesu lui , acum voi scrieti despre POP TIMOTEI. e jenant sa spui ca in cartea s-a la pag. cutare scrie ………. si sa nu fi atent la context . POP TIMOTEI e un crestin de mare calibru. cat despre „miscarea strajerii” si despre cei care practica aceasta credinta Dumnezeu sa-i binecuvinteze si sa-i scape de practici „omenesti” care nu au nici o valoare , sunt trecatoare , trecatori sunt si cei ce practica o astfel de credinta. in rest ………

Comments are closed.