Pastorul Adrian-Mihai Mateas despre Iosif Ton

Iosif Ton, miscarea carismatica si provocarea fostilor studenti
In urma comunicatului, din luna noiembrie, a fratelui Paul Negrut cu privire la asocierea lui Iosif Ton la miscarea „Strajerii” din Romania, am cautat portalul de pe internet al acestei asociatii religioase unde am gasit pana in prezent sase articole prin care fratele Iosif Ton isi exprima adeziunea si convingerile sale actuale. In ultimul articol, dansul se adreseaza direct fostilor studenti, intr-un mod provocator. Fiind, eu insumi un fost student baptist, al Universitatii „Emanuel” din Oradea, gasesc de cuviinta sa raspund provocarii facute, intr-o atitudine deschisa, polemica si principiala.

In primul rand, in calitate de credincios baptist si pastor de biserici baptiste, ma delimitez si dezaprob ferm asocierea fratelui Iosif Ton cu miscarea carismatica. Miscarea carismatica este o erezie in cadrul crestinismului si baptistii adevarati nu doresc sa fie asociati cu asa ceva, ci dimpotriva trebuie sa demaste si sa arate conceptia gresita si abatuta de la Biblie a acestei miscari.

In al doilea rand vreau sa expun, dintr-o perspectiva personala, cum inteleg eu, ca baptist, teologia crestina, in general si lucrarea si persoana Duhului Sfant, in particular. Prin aceasta doresc sa contribui cu ceva la edificarea credinciosilor, prietenilor si simpatizantilor nostri, care asteapta luarile de pozitie a fratilor baptisti in acesta cauza, pentru apararea si promovarea crezului nostru, cat si pentru a corecta intelegerea deformata a celor care nu ne simpatizeaza asa de mult, cu privire la asa zisa, „sfasiere a baptistilor intre ei”.

Citeste continuarea pe mariuscruceru.ro