Tam-tam si excluderi rapide – Laurentiu Balcan

Ca l-au dat  afara pe Iosif Ton si pe liderii strajerilor nu ar fi o asa mare mirare – functia sistemelor religioase e sa taie in carne vie, nu sa inlesneasca treziri – dar ca nu au argumentat decent decizia lor este strigator la cer. Pana la urma, de ce i-au “exmatriculat” cand Iosif Ton si ceilalti s-au delimitat de practicile exagerate ale carismaticilor? Li s-a imputat “strajerilor” ca practica invataturi nebiblice (mie mi-a placut formularea “practicarea profetiilor nebiblice”) si ca nu se conformeaza invataturilor baptiste, dar cum au probat acuzatia, cand insusi Iosif Ton spune, imediat dupa comunicat, ca si el se delimiteaza de aceste invataturi care li s-au imputat? Realitatea este ca nu mai stii ce sa crezi.

Marius Cruceru ne spune ca Demeter este un “pseudovindecator”, dar Iosif Ton si  fiica dumnealui ne spun ca Dumnezeu l-a folosit pe Demeter ca sa vindece o boala grava. Pe cine sa mai crezi? Au cercetat mai marii bisericilor baptiste mai multe cazuri de vindecare pentru a da verdictul? Ma indoiesc. Ca si la penticostali dealtfel, nu e nevoie de dovezi pentru a lua masuri disciplinare, ele se fabrica pe parcurs. Nu e nevoie de dezbateri, liderii stiu deja adevarul, sunt predestinati sa ia astfel de masuri ridicole.

Fara sa-si dea seama, mai marii baptistilor le-au facut un serviciu grozav strajerilor. Au analizat invataturile si practicile strajerilor  din filmulete de pe youtube (mi-a placut ce a scris Alin Cristea despre imaginea trunchiata pe care ne-o putem face cercetand doar filmuletele de pe youtube) si nu in urma unor dezbateri teologice serioase, cum ar fi fost normal si si-au atras antipatia celor care mai si gandesc, nu doar slugaresc.

Nu trebuie sa ne mai mire nimic, sistemele religioase  se dezintegreaza tocmai din pricina incapacitatii lor de a accepta principiul “unitatii in diversitate”. Uniformitatea este o himera. Toate sistemele religioase  tind ca creeze un credincios dupa chipul si asemanarea lor. Unele reusesc, dar pretul este moartea, pentru ca doar mortii seamana intre ei. Daca vrem un sistem religios viu trebuie sa acceptam diversitatea, chiar daca nu ne pica bine.

Articol realizat de Laurentiu Balcan. Sursa penticostalul.wordpress.com

3 thoughts on “Tam-tam si excluderi rapide – Laurentiu Balcan”

  1. Fratii mei daca lucrarea aceasta a Strajerilor este de la oameni se va nimici dar daca este de la Dumnezeu, aveti grija sa nu luptati impotriva lui Dumnezeu

  2. Imi place articolul de la inceput dar vreau sa va pun o intrebare la care va reg foarte f.f.f.mult sa-mi raspundeti.Ultima parte este tare.Daca sistemele religioase creaza oameni dupa chipul si asemanarea lor dar pretul este moartea,intrebarea este:Ce trebuie sa facem noi care traim in astfel de sisteme si cunoastem adevarul si totusi tacem?Ce trebuie sa facem noi ca sa nu semanam cu ei(morti)?Daca spunem adevarul suntem dati afara ca niste facatori de rele.Am un exzemplu din Biserica din care fac parte cind un frate din comitet a spus niste adevaruri si la pus la disciplina.Eu cred ca noi ducem razboiul rece iar ei rid de noi.Ne scriem pe net vorbim pe ici pe colo iar ei ne vind predici de Craciun la 1000-1500ron predica,depinde pe cine chemi la evanghelizare.Frate intrebarea este ce facem?Am un raspuns dar il astept pe al tau.Pari la prima vedere sincer si chiar un bun reformator.Domnul sa te b-teze.am multe sa-ti spun dar aceasta cu o alta ocazie.Pace

  3. Pastorul baptist Paul Negrut si-a facut blog pentru doua motive:

    1. Sa acuze.
    2. Sa raspunda acuzatiilor.

Comments are closed.