Editura Stephanus audiată la CNCD

Vineri, 22 martie, OCDL a asistat juridic Editura Creștină Stephanus audiată în fața Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Obiectul audierii a vizat refuzul editurii de a prelua o comandă primită din partea unui ONG prin care se solicita tipărirea unei broșuri care, prin conținut, promovează concepte ale ideologiei LGBT+.

Editura Stephanus este o editură cu principii și valori creștine, asumându-și în mod public „scopul de a îndrepta oamenilor atenția spre Isus Hristos, oferindu-le resurse și experiențe prin care să-și înțeleagă identitatea, să-și afle scopul și să-l urmeze”.

Prin acuzația formulată, avocatul organizației susține că materialul solicitat pentru printare s-ar afla în acord cu legislația românească și că nu ar contraveni niciunui principiu creștin.

Or, prin această broșură se promovează un conținut care, printre altele:
– disociază sexul biologic de gen
– acuză patriarhatul de violență domestică
– încurajează minorii să-și reclame la poliție partenerii care, din motive religioase, refuză întreținerea de relații intime înainte de căsătorie…

Organizația acuză editura de discriminare săvârșită prin refuzul accesului la servicii de tipărire pe criteriul convingerii și al orientării sexuale, și solicită Consiliului Național sancționarea contravențională a editurii.

OCDL va asigura în continuare asistența și reprezentarea juridică necesară cauzei, în acord cu legislația aplicabilă, principiile și valorile creștine, așteptându-ne ca, în următoarele luni, CNCD să pronunțe o hotărâre justă, favorabilă editurii creștine.

Sursa: ocdl.ro