Cologviu: Lucrarea Cuvantului revelat si a Duhului Sfant astazi”

Cologviu: Lucrarea Cuvantului revelat si a Duhului Sfant astazi”

Biserica Crestina Baptista „Providenta” din Oradea anunta organizarea unui colocviu cu tema: LUCRAREA CUVANTULUI REVELAT SI A DUHULUI SFANT ASTAZI

Lucrarile colocviului vor avea loc in perioada 27-29 ianuarie 2011(joi, vineri si sambata), incepand cu orele 18.00, in locasul de inchinare al bisericii, situat pe strada Ciheiului nr. 40 din cartierul Nufarul.

Obiectivul colocviului il constituie dezbaterea unor subiecte biblice si practice legate de rolul si lucrarea Cuvantului lui Dumnezeu si a Duhului Sau in Biserica si in viata credinciosului contemporan. Au fost invitati patru profesori de exegeza biblica si teologie, care vor analiza dimensiunile biblice, istorice, doctrinare si practice ale conlucrarii dintre Cuvantul revelat si Duhul Sfant din punctul de vedere al teologiei evanghelice.

Invitatii bisericii sunt:

  • Dr. Silviu Tatu, conferentiar la Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti, care va vorbi despre Functiile profetului in societatea israelita a Vechiului Testament.
  • Dr. Radu Gheorghita, conferentiar la Seminarul Teologic Baptist din Kansas City, SUA, si la Facultatea de Teologie Baptista din Universitatea Bucuresti, care va vorbi despre „Cum zice Duhul” – Persoana si lucrarea Duhului Sfant in epistolele generale ale Noului Testament.
  • Dr. Marius-David Cruceru, conferentiar la Universitatea Emanuel din Oradea, care va vorbi despre Nimic nou sub soare, o scurta descriere a crizei carismatice din primele secole crestine si a raspunsului biblic oferit acesteia, cu referire speciala la montanism, Augustin (si capadocieni).
  • Dr. Emil Bartos, conferentiar la Facultatea de Teologie Baptista din Universitatea Bucuresti, care va vorbi despre O incursiune in istoria miscarilor de trezire si innoire spirituala din bisericile evanghelice.
  • Una dintre sesiuni va fi destinata analizarii subiectului colocviului din perspectiva Marturisirii de credinta a Cultului Crestin Baptist din Romania.
  • Ultima sesiune va reuni invitatii pentru un dialog cu auditoriul prin intermediul intrebarilor trimise in scris pe parcursul sesiunilor anterioare.

Alte precizari organizatorice:

–       Un program detaliat al intalnirilor va fi afisat pe situl bisericii, la adresa: http://providentaoradea.ro/

–       Participarea la colocviu este deschisa tuturor celor interesati.

–       Pe langa prezentarile din programul colocviului, invitatii vor raspunde intrebarilor venite din partea participantilor in cadrul si limitele fixate de organizatori.

Sursa: mariuscruceru.ro