Comunicat oficial: Noutati despre familia Bodnariu

11 martie 2016

Dragii noștri care ne sunteți alături,

Mulțumim lui Dumnezeu pentru voi! Vă suntem recunoscători și că veți fi alături de noi în această perioadă de jertfă care a început pe 7 Martie, perioadă în care suntem în post și rugăciune timp de 40 de zile și vom mijloci pentru întoarcerea copiilor în căminul lor!

Câteva cauze pentru care ne rugăm:

  • Ca Domnul să întărească pe Marius și Ruth în marea încercare prin care i-a rânduit să treacă; să-i binecuvânteze cu pace, încredere neclintită și lumină de la Domnul pentru a fi biruitori la înfățișările din perioada următoare; să le dea Domnul sănătate și să-i protejeze!
  • Pentru copilașii lor: Eliana, Naomi, Matei, Ioan și Ezekiel să fie păziți de puterea lui Dumnezeu!
  • Ca Dumnezeu să atingă inimile împietrite ale lucrătoarelor de la Barnevernet și a celor în pozitie de autoritate!
  • Pentru familia extinsă Bodnariu și echipa de coordonare a cazului Bodnariu, pentru înțelepciune și călăuzirea Duhului Sfânt în acțiunile și demersurile pe care le inițiem!

O cauză importantă pentru care trebuie să ne rugăm este procesul ce va avea loc în data de 14 și 15 Martie. În acest proces, în instanță, Marius și Ruth vor contesta decizia de punere în plasament a copiilor lor. Știm că Dumnezeu poate spune oricând “Până aici, de astăzi copiii se întorc acasă!”

Pregătirile pentru acest process au inclus și încercarea de a angaja un specialist care să analizeze situația și din punctul de vedere al relației dintre părinți și copii: faptul că le este dor de părinți, că se bucură să-i vadă, că vor acasă, că nu se tem de părinți, că sunt supărati atunci când trebuie să se despartă și că nu înțeleg de ce nu pot merge acasă. Evaluările acestui specialist ar fi fost de mare ajutor în instanță pentru reunificarea familiei.

Deși ar fi fost posibil din punct de vedere legal, surprinzător, avocatul acuzării nu a fost de acord cu acest specialist care să și participe la întâlnirile cu copiii, evaluând situația din punctul de vedere al părinților, deși el fusese autorizat să lucreze în trecut pentru cazuri similare! Motivul invocat a fost că ar fi un stres suplimentar asupra copiilor! Dintr-o dată, avocatul acuzării s-a erijat el însuși în specialist în psihologia copilului, dar numai atunci când cineva care ar reprezenta interesele părinților supraveghează întâlnirile dintre copii și părinți, nicidecum atunci când agenții Barnevernet, fără nicio pregătire de specialitate, sunt la câțiva pași de familie, luând copios notițe…

În realitate, avocatul acuzării se teme nu cumva acest expert să spună ceva bun despre părinți și despre relația lor bună cu cei cinci copilași. Pe cei de la Barnevernet nu-i interesează decât lucrurile care le dau lor scuza să ia copiii de la părinți și să nu-i mai dea înapoi!

Întâlnirile cu copiii au fost frumoase dar și dureroase în acelaș timp. Incapacitatea copiilor de a înțelege de ce nu pot merge acasă și interdicția către părinți de a nu le da explicații produc copiilor multă frustrare și nerăbdare pe care, ne temem, Barnevernet ar putea să o interpreteze tot în defavoarea familiei!

Până la procesul din Mai, Marius și Ruth pot în continuare să-l vadă pe Ezekiel de două ori pe săptămână pentru două ore. O data pe săptămână, părinții îi vizitează pe Matei și Ioan pentru două ore. Pe Eliana și Naomi au voie să le viziteze la două săptămâni și să vorbească la telefon în celelalte săptămâni pentru câteva minute. Toate convorbirile și întâlnirile sunt permanent monitorizate.

Ne rugăm în continuare și rămânem încredințați că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu! Dumnezeu va face dreptate în curând!

Pastor Cristian Ionescu, purtător de cuvânt

Echipa de organizare și inițiativă: Pastor Daniel Bodnariu, Steven Bonica, Peter Costea, Timotei Dinică, Pastor Cristian Ionescu, Vinicius Sabău, Dennis Stoia, Paul Susman, familia extinsă Bodnariu