Congresul Cultului Baptist

Congresul Cultului Baptist – prima zi a lucrarilor

Cel de-al 35-lea Congres al Cultului Crestin Baptist din Romania a inceput pe 19 mai la orele 18 si este gazduit de Biserca Baptista Betel. In prima zi a congresului s-au inscris circa 400 de persoane, iar in cea de-a doua zi a Congresului organizatorii mai asteapta aproximativ 600 de delegati.

In prima zi a Congresului au participat alaturi de delegatii bisericilor credincios care au putut sa se inchine in cadrul unui program religios coordonat de pastorii baptisti timisoreni. Mesajul principal a fost rostit de invitatul special, John Upton, Presedintele aliantei Mondiale Baptiste.

La Congres au mai adus saluturi si Avram Dega, reprezentantul baptistilor romni din Serbia, Daniel Branzei, Presedintele Asociatiei Baptiste Romane din SUA si Canada. De asemenea, Presedintele in exercitiu al Uniunii Baptiste din Romania, Otniel Ioan Bunaciu a avut un mesaj spiritual pentru participantii la Congres.

In cea de-a doua zi a lucrarilor Congresului vo fi prezentate rapoartele diferiteor departamente din cadrul UBR, viziunea candidatilor pentru cele sase pozitii de slujire din cadrul UBR, precum si alegerea lor. Seara se va incheia cu un serviciu religios deschis tuturor doritorior.

Evenimentul poate fi urmarit in direct pe pagina web a bisericii organizatoare.

In decursul zilei, delegatia baptista a fost primita de Presedintele Consiliului judetean, domnul Constantin Ostaficiuc. De asemenea a fost organizata o conferinta de presa la Directia de Cultura si Patrimoniu National al judetului Timis.

Sursa: revistacrestinulazi.ro