Nick Vujicic

Nick Vujicic le-a vorbit oamenilor de afaceri

In aula Universitatii Romano- Americane izbucnesc ropote de aplauze cand Brian, un tip bine facut, blond cu ochi albastri, asaza pe masa o jumatate de om ce poarta o camasa bleu fara maneci si pantaloni negri care se termina acolo unde ar fi trebuit sa inceapa picioarele.

Brian se retrage, urmand sa revina langa Nick de cate ori acesta il cheama cu privirea pentru a-i da o gura de apa.

„Acum doua saptamani, mi-am pus sacoul si chipiul unui prieten pilot si am intampinat pasagerii spunandu-le ca eu sunt pilotul si ca vom testa impreuna o tehnologie moderna de zbor. Va dati seama ce reactii au avut”. Cu astfel de povesti a incalzit Nick audienta de la Universitatea Romano-Americana, formata din copii, studenti, persoane cu dizabilitati, corporatisti, specialisti in coaching si training.

„Nu stii ce poti obtine pana nu incerci sa obtii!”

A vorbit despre momentele dramatice din viata lui, despre zilele in care mama refuza sa-l priveasca si sa-l tina in brate, despre tentativa de sinucidere din copilarie, despre depresii si, mai ales, despre drumul pe care l-a parcurs pana sa ajunga unul dintre cei mai cunoscuti oratori motivationali. Lumea a ras, a plans si, mai ales, si-a pus intrebari.

„Nu stii ce poti obtine pana nu incerci sa obtii! Cand esuezi, incearca din nou! Schimba obstacolele in posibilitati!”, sunt cateva din indemnurile lui Nick, bazate pe experienta personala.

Nascut cu o boala genetica ce condamna la izolare, rusine, frustrare, durere si neputinta, Nick a invatat sa se automotiveze, sa caute motive de fericire si sa depaseasca limitele handicapului fizic.

Nevoia l-a invatat sa se bucure de ceea ce are in loc sa planga dupa ce-i lipseste: sa nu sufere ca-i lipsesc picioarele, ci sa se bucure de cele doua degete ce ies dintr-un ciot, si cu care poate face semnul pacii.

La finalul conferintei, in holul universitatii lumea s-a asezat la coada pentru a-l imbratisa pe Nick, moment nelipsit la conferintele lui.

„Barbatii nu se ingrijoreaza cand ma imbratiseaza sotiile lor. Ce le-as putea face?” A zambit fiecaruia in parte sub bliturile aparatelor foto, le-a ascultat pasurile si, dupa ce toti au plecat multumiti, l-a cautat din nou cu privirea pe Brian.

Sursa: www.evz.ro