Pastorul Daniel Branzai se solidarizeaza cu Cristian Ionescu

Am aflat cu stupoare despre un atac la adresa bisericilor pentecostale din Romania si USA care a avut loc in timpul unei  emisiuni la o televiziune din Romania. M-am dus sa vizionez inregistrarea interviului si am crezut ca asist la un bâlci al minciunilor sau la o sedinta de Sience Fiction.

În cautare de ,,rating“, televiziunea respectivă a lăsat să vorbească asa numiții ,,specialiști“, niște oameni care n-au calcat probabil niciodata pragul unei biserici pentecostale. Cercetarea subiectului și verificarea surselor sunt niște necunoscute pentru unii ziariști de pe Dâmbovița. Sunt curios să aflu ce înțeleg ei prin ,,deontologie“. Pe noi ne acuză că suntem ,,crede și nu cerceta“, dar văd că dumnealor sunt din tagma lui ,,spune/scrie și nu cerceta“. Am fost și eu victima unor astfel de înscenări calomnioase.

,,Specialitatea“ domnilor care au vorbit în emisiunea aceea a fost sa stie cum să amestece termeni cu mare incarcatura semantica negativa si sa-i lanseze fara nici un fel de decență: mafie, bani, inregimentare politica, excroci urmariți de poliție, mase naive de credincioși, sincere, dar manipulate, etc. A fost citat chiar și un descreierat cu numele Pop care răspândește de mulți ani calomnii, împroșcând cu noroi oameni pe care-i vrea coboarâți alături de el în cocina porcilor.

Afirmațiile din emisiunea respectivă sunt lipsite de cea mai elementară logică.

  1. S-a spus că bisericile pentecostale plătesc bani grei ca să atragă vizita unor oameni politici români. Asta ar fi, spun ei, cu scopul ca păstorii pentecostali să-și atragă din partea enoriașilor cinstea de a avea relații personale cu astfel de personalități.

    Răspunsul nostru este că vizitele personalităților politice din România nu numai că nu-i fac pe păstorii evanghelici din America și România mai populari, ci îi pun în percolul de a-și pierde simpatia enoriașilor, a căror majoritate este foarte bine informată de situația din România și mai poartă încă cicatricele persecuției  din partea conducerii de acolo. Întrebați pe păstorii bisericii baptiste din Oradea ce au pățit după ce au fost păcăliți să accepte vizita domnului Ponta înainte de trecutele alegeri …

    2. ,,Specialiștii lui știe tot“ din emisiunea citată habar n-au că, la evanghelici, banii sunt administrați de un Comitet al bisericii, nu de păstorii ei, iar fonduri ca cele menționate în discuție ($300.000) nu pot părăsi casieria biserici decât cu aprobarea adunării generale a tuturor membrilor unei biserici. Este adevărat că fonduri mari ca suma citată, și chiar mai mari decât aceasta, părăsesc anual casieriile bisericilor noastre, dar nu ca să meargă în buzunarul oamenilor politici, ci pentru a alina durerile orfanilor, văduvelor, bolnavilor și săracilor din România. An de an, oameni din bisericile pentecostale din America și Canada merg în România să vadă cum au fost administrați banii trimiși și ce suport financiar mai este nevoie pentru diferite proiecte de cult, de educație sau umanitare.

  2. Am remarcat încercările unui distinct domn dintre cei prezeniți de a-i aduce cu picioarele pe pământ pe ceilalți participanți la discuție. A fost însă o încercare fără rezultat. Așa cum am scris deja, probabil că respectiva stație de televiziune este în disperată goană după ,,rating“. Ca să nu riște amenzi pentru discriminare, moderatoarea îi tot ddea cu ,,noi nu spunem, dar zicem“, lansând teoria unor ascunse conspirații politice pentru subservirea liderilor politici români de pentecostalii români din America, iar prin pentecostalii de aici, chiar de politicienii de la Washington.

    Aceasta este o teorie senilă! America nu are nevoie de mijlocirea pentecostalilor români ca să ajungă la persoanele politice din România. America are ambasadă în România, are sistemul de securitate integrat deja cu sistemul românesc, are posibilitatea de a-i chema la ordine pe liderii politici români, despre care cetățenii români află din când în când că au fost ,,în vizită“ în America. America își trimite secretari de Stat periodic pentru a sta de vorbă cu liderii politici de la București. Ca să închei și eu această enumerare cu ceva de ,,șoc“, America are oameni din România care fac deja parte din Lojele masonice americane. America are tineri români educați deja în vest și pregătiți să fie liderii de mâine ai României (o reeditare a celebrei ,,școli ardelene“ care a produs un salt de civilizație în țară).
    A spune că America are nevoie de intermediari pentecostali pentru influențarea României este nu numai absurd, dar dă pe față intenția ,,specialiștilor“ din citatul interviu de a pune cultele evanghelice din România într-o lumină proastă. Ei sunt probabil speriați de valul de simpatie și de convertiți de care se bucură aceste culte creștine în care creștinismul nu doar se amintește, pe fondul unor rituauri semi-păgâne, ci se implementează în trăirea de fiecare zi.

Continuarea pe barzilaiendan.com