Daniel Branzai despre Pastorul Cristian Barbosu

M-am gandit sa-i dau dreptul sa vorbeasca singur, fara sa comentez declaratia lui. Imi este insa prea drag ca sa o pot face.  Impartasim prea multe convingeri ca sa nu spun din capul locului ca sunt alaturi de el in aceste clipe dificile.

Am preferat intotdeauna prietenia celor care gresesc incercand prea mult si dorind prea tare, decat sa stau in compania celor care, de teama de a nu gresi, prefera sa nu incerce. Parerea mea in privinta structurii de conducere a Bisericii locale este clara si publicata de mult. Ca misiune a bisericii lui John MacArthur si ca unul care am fost cooptat alaturi de cei 43 de presbiteri ai lor ca sa invat si sa transmit si romanilor invatatura lor biblica, am tiparit si am difuzat mult material despre pluralitatea presbiterilor. (Va invit sa-l revedeti aici).  La Bethel, in California, noi suntem de 30 de ani o biserica cu pluralitate de presbiteri.

Dumnezeu poate sa lucreze in orice structura de-a noastra, dar ne-a recomandat una care merge mai bine si ne tine in balans pornirile nedisciplinate, scutindu-ne si de dictatura episcopaliana si de glasul multimii care nu este intotdeauna si vox dei. Uneori, infrangerile noastre sunt necesare pentru a ne da un pas inapoi, pentru o reevaluare necesara si, mai ales, pentru a le da ragaz celorlalti sa ne ajunga din urma. Daca asteptam in tacere si in dragoste, Dumnezeu ne va readuce partasia fratilor nostri. Am experimentat-o si eu. Luptele cu fratii sunt conflicte laterale. Mersul nostru trebuie sa fie inainte si mai ales … impreuna.

Lucratorii sunt si astazi putini. Sa invatam sa-i pretuim, sa-i protejam si sa-i ajutam. Este foarte usor sa dai cu pietre, mai ales cand le-ai luat din edificiul la care n-ai trudit tu insuti. Este mult mai greu sa iei aceste pietre vii si sa le zidesti la loc, pentru ca edificiul sa creasca. Numai cei care lucreaza cu Dumnezeu o pot face. Nu de demolatori avem noi nevoie azi … Diavolul se descurca si singur, iar multimile care-i stau la indemana nu sunt putine.

Draga Cristian si dragi frati care v-ati retras temporar pentru ca sa nu va luptati in firea pamanteasca, sunt alaturi de voi. Pasul vostru raspandeste deja in jur parfumul biruintei.

Mi-ar place sa fiti biserica noastra sora din Romania. Va trebui insa sa ma sfatuiesc cu … ceilalti presbiteri din biserica noastra.

Sursa: barzilaiendan.wordpress.com