Rugati-va pentru Vegard un tanar din Norvegia care a venit pentru a sluji in Dobrogea

Vegard Løkhammer este un tanar din Norvegia care a venit pentru a sluji în Dobrogea alaturi de alti 50 de tineri. Au sosit lunea trecuta si s-au împartit pe diverse echipe si activitati, ajutand la constructia unei case în Satu Nou, la evanghelizarea copiilor, în proiectele sociale de la Centrul Comunitar sau de la Biserica Turca etc.

Din nefericire, pentru Vegard misiunea s-a încheiat brusc si devreme, la doua zile dupa sosirea în zona. În timp ce se afla în localitatea Pestera, pe un camp, o masina condusa de un (…) s-a apropiat în mare viteza de grupul de tineri – în jur de 30 –  si l-a lovit din plin pe Vegard. Putea sa fie oricare dintre noi. Asa a randuit Cel care tine toate în mana Sa, ca Vegard sa fie cel încercat.

Vegard este înca în Bucuresti, în coma, cu multiple fracturi si leziuni, inclusiv la cap. A fost dus pe la spitale în Medgidia, Constanta si Bucuresti, iar daca vremea o va permite, astazi la pranz va fi transportat cu un avion sanitar în Norvegia.

La cei 19 ani ai sai, Vegard este un tanar pasionat de Scriptura, foarte dedicat Împaratiei. Biserica noastra a început un lant de rugaciune care a acoperit de atunci vreo 6 zile. Grupul care a ramas a continuat sa sujeasca în zona, reusind sa lucreze chiar cu daruire mai departe, în timp ce fiecare avea ora rezervata si pentru mijlocire în rugaciune pentru Vegard. A doua zi a sosit de urgenta si un cuplu de consilieri ai organizatiei Youth With A Mission (Tineri Pentru Misiune) care ne-au fost un real sprijin, atat celor din grupul norvegian, cat si Bisericii Betleem care a fost alaturi de ei. Astazi dimineata grupul a plecat spre Bucuresti si de acolo spre Norvegia. O alta drama îi asteapta acasa, povestea atentatelor.

Individul care a facut accidentul cu masina a ramas liber, desi acul kilometrajului Daciei se blocase la 120 km/h. Politia ne-a declarat ca victima (aflata înca în coma) nu a depus plangere… Pe de alta parte, consulul Norvegiei la Constanta, un cetatean de origine romana, ne-a dat o lectie fantastica de omenie, implicandu-se în a-l ajuta pe Vegard cu mult peste ceea ce îi cerea functia. A sosit la cateva minute de la primirea vestii, a stat la spital pana dupa miezul noptii, a mers sa cumpere medicamente, a plecat în spatele ambulantei spre Bucuresti, cu sotia sa, a intervenit peste tot pentru a oferi ajutorul sau.

A fost o saptamana nepereche, o saptamana pe care nu o vom uita niciodata. De acum numai o interventie mai poate schimba ceva: o minune de la Însusi Dumnezeu. Va invitam sa mijlociti alaturi de mii de credinciosi din Romania, Norvegia si din bazele de misiune YWAM (TPM) pentru vindecarea lui Vegard.
Sursa: Rascumpararea Memoriei