Benny Hinn

Sotia lui Benny Hinn cere divortul

Suzanne Hinn a depus documentele pentru divort la 1 februarie 2010, motivand diferente ireconciliabile, dupa mai mult de 30 de ani de casatorie. Din respectivele documente reiese ca inca din 26 ianuarie 2010, Benny Hinn s-a mutat intr-o comunicate bogata a orasului Dana Point – California.

„Pastorul Benny Hinn si familia lui au fost surprinsi sa afle despre divort fara nici o alta notificare,” precizeaza Benny Hinn Ministere intr-un comunicat.

Hinn sustine cu tarie „Evanghelia prosperitatii”, care pretinde ca o relatie buna cu Dumnezeu iti este recompensata in aceasta viata sanatate si bogatii. El este unul dintre cei sase tele-evanghelistianchetati care sunt anhetati pentru a se stabilii daca respecta normele Fiscului pentru organizatii non-profit.

Programul lui este vizionat de miloane de oameni in fiecare zi, el la fel este gazda “Miracle Crusades” care include vindecari miraculoase.

De-a lungul anilor, Hinn a fost tinta criticilor intense ale altor crestini care il acuzau de invataturi false si strangerea de bani pentru a se imbogati.

Benny Hinn si Suzanne s-au casatorit in 1979 si au trei fete si un baiat.
Benny Hinn s-a nascut pe 3 decembrie 1952, in orasul port din Jaffa (Tel Aviv), Israel, unde familia sa au venit ca emigranti in Palestina din Grecia. In 1968, nu cu mult timp dupa razboiul de sase zile, a emigrat cu familia sa in Canada.